Dit is bijna het laatste stukje dat ik schrijf over de kittens van Kjaere en Odin en van Ella en Yari. Inmiddels zijn Kimi en Richard verhuisd, komende week verhuizen Mika en Emmeline. Want ook Emmeline heeft haar nieuwe thuis gevonden, ze gaat wonen bij Saar, een dochter van Jenna en Borre av Froskeland, en kater Borre. Op 5 december ga ik Paddy wegbrengen naar Maidstone in Kent, UK.

Aan een roerige tijd is een eind gekomen. Deze twee nesten hebben heel wat stress en zorgen teweeg gebracht en er zelfs voor gezorgd dat ik serieus heb overwogen te stoppen met fokken. Ik fok niet voor het geld, maar de dierenartsrekeningen liepen zo hoog op dat ik me serieus zorgen ging maken of ik het allemaal wel zou redden. Maar het feit dat ik voor alle vijf kittens, stuk voor stuk hartveroverend lief, een fijn thuis heb gevonden maakt veel goed. 

Ik kijk dan ook samen met mijn eigen lieverds vol vertrouwen naar de toekomst. Er zijn nieuwe plannen voor 2019, die ik nog niet allemaal bekend kan maken maar waar ik erg naar uit kijk. Voorlopig hoop ik op een periode rust voor de groep, de kittenhaters onder mijn katten mogen even genieten van een tijdje rust zonder kleintjes die hen voor de pootjes lopen. 

Ik wil graag nogmaals Maureen en Dick van cattery Froskeland bedanken voor hun liefdevolle opvang van de kittens van Kjaere en Odin. Voor hun intensieve zorg voor Ritchie, zonder dat had hij het zeker niet gered. Een verhaal over Ritchie wordt gepubliceerd in het Jaarboek van mijn vereniging, de NKFV. 

Ook heel veel dank aan fokkervrienden Laura en Daniël van Cattery Fra Jegere Drøm, die ondanks dat het voor hen een zeer heftig jaar was, zowel met hun katten als privé, altijd hebben meegeleefd met de perikelen in Casa Jarinina.

Ik hoop ook in 2019 op mooie nestjes en vooral gezonde katten en kittens.

 

Er komt langzaam een einde aan de tijd met de kittens van Kjaere en Ella. Inmiddels is Paddy geresrveerd, hij gaat in Engeland wonen, bij een lieve dame in Kent. Richard, mijn speciaaltje, krijgt een spreekwoordelijk gouden mandje bij lieve mensen in Westland. Speciaal voor hem ben ik zo blij dat hij zulke lieve butlers krijgt. Hij heeft veel meegemaakt maar is inmiddels goed hetsteld en maakt nog steeds grote stappen in zijn ontwikkeling.  Ook Kimi en Mika, de roodwitte mannen van Ella en Yari, hebben hun gouden mandje gevonden en gaan als alles  goed gaat over enkele weken verhuizen naar respectievelijk Delft en Amsterdam.

Alleen voor Emmeline loopt het even wat anders dan gepland. Ze zou naar de USA verhuizen om daar als fokpoes deel uit te gaan maken van een beginnende cattery. Maar helaas heeft röntgenonderzoek uitgewezen dat het knikje wat we enkele weken geleden pas in haar staart ontdekten een aangeboren knikstaartje is en geen breukje zoals we aanvankelijk dachten. Dit betekent dat er met haar beter niet gefokt kan worden, al gaf de orthopeed aan haar het voordeel van de twijfel te willen geven. Daarom is besloten dat Emmeline niet verhuist naar haar beoogde adres maar opnieuw beschikbaar is voor een liefhebbend thuis. 

Deze week krijgen Mika en Kimi hun tweede vaccinatie, en Paddy mag mee voor een rabiës enting die verplicht is voor zijn verhuizing naar de UK. Ook Richard gaat voor een laatste medische check nog een keertje mee naar de dierenarts.

En dan is het tijd voor een poosje rust en het maken van nieuwe plannen. Die zijn er al een beetje, maar ik hoop dat ik de komende paar maanden mijn groep wat rust kan geven na deze enerverende kittentijd. 

 

Deze week heb ik vakantie. En dat komt goed uit want het is heerlijk nazomerweer en de kittens kunnen lekker naar buiten in de ren. De oudste drie worden nu echt groot. Paddy en Emmeline gaan lekker hun gang en stoeien wat af samen. Richard heeft nog steeds een achterstand op zijn broer en zus maar hij doet zijn best om die in te lopen. Hij is inmiddels qua gewicht de kilo ruim gepasseerd. Nog steeds is hij geen zwaargewicht maar hij belooft een gezonde en stoere Norenkater te worden. Zijn lieve snoetje vertedert me nog steeds. Hij moet alleen nog leren zijn nageltjes in te trekken zodat hij niet steeds overal aan vast blijft haken. 

Mika en Kimi doen het ook goed. Ze hebben, net als de drie oudsten op ongeveer dezelfde leeftijd, wat last gehad van hun darmen. Kimi is daar inmiddels goed van hersteld, Mika heeft nog wat last van diarree en wordt daarom nog ondersteund met probiotica. Hij heeft voortdurend honger en ondanks dat zijn darmen dus nog niet helemaal zijn hersteld groeit hij gelukkig weer, al is zijn broer hem nu wel ruim 2 ons voor. 

De kittens hebben het ondertussen prima naar hun zin. Ze rennen, stoeien en spelen, daarbij regelmatig geholpen door youngsters Forester en Leica, bij wie ze ook lekker mogen slapen als het zo uitkomt. 

Binnenkort mogen alle kittens mee naar de dierenarts. De kleintjes krijgen hun eerste vaccinatie en de chip. De drie oudsten krijgen hun tweede vaccinatie. Paddy mag dan verhuizen, maar hij heeft nog geen nieuw huisje gevonden. Ook Richard mag verhuizen, al ben ik voor hem extra kritisch als het om een nieuw thuis gaat. Gezien zijn voorgeschiedenis is en blijft hij mijn speciaaltje. 

Dit weekend is Kjaere opnieuw krols geworden ondanks dat ze de poezenpil krijgt. Ze liet dat niet echt merken, maar Yari had het wel door en heeft haar gedekt. Yari heeft een Suprelorin implantaat waardoor hij onvruchtbaar zou moeten zijn. Maar we moeten afwachten of deze niet geplande dekking succesvol was of niet. Kjaere zit nu apart met gezelschap van een paar andere dames om herhaling te voorkomen. 

 

Afgelopen woensdag was het zover: Het drietal van Kjaere mocht mee naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie. Normaal  gesproken krijgen kittens die hier rond de 10 weken, maar omdat deze drie ziek zijn geweest en Richard daardoor een groeiachterstand heeft opgelopen. Maar ze zijn alle drie gezond verklaard en hebben hun prikje gekregn. Ook zijn ze alle 3 voorzien van een micochip, iets waar Richard het niet mee eens was en dat liet hij horen ook. Zo klein als hij is, boos worden kan hij als de beste :-)

De twee roodwitte racemonsters van Ella doen het nog steeds goed. Ze lijken een tikje mee te krijgen van de vaccinatie van hun 3 blauwwitte vriendjes, maar het bleef bij even wat hangerig en een keertje spugen. Hopelijk blijft het met deze twee verder goed gaan en kunnen zij volgens schema worden ingeënt over een paar weken. 

Kirsti logeert momenteel bij cattery Froskeland. Een nestje met haar zat eigenlijk nog niet in de planning. Maar vanwege bijzondere omstandigheden gaan we zien of een zoon van Einar av Froskeland, die bij liefhebbers woont en dus eigenlijk niet voor de fok was voorbestemd, mooie babies met haar kan maken. Hopelijk wordt Kirsti één dezer dagen krols en kunnen we gaan zien of het plan gaat lukken.

Inmiddels zijn de kittens van Kjaere en Odin 13 weken oud. Normaal gesproken zouden ze nu zo onderhand gaan verhuizen. Maar dat gaat nog even duren. Ze lijken eindelijk van al hun kinderziektes hersteld. Ik denk er serieus over om in ieder geval Paddy en Emmeline deze week te laten vaccineren. Of Richard ook kan worden ingeënt is nog even afwachten. Hij doet het goed, maar hij groeit niet spectaculair en weegt nog steeds maar een krappe 850 gram. Dat is op papier te licht om te worden gevaccineerd, maar ik ga dat dan maar even overleggen met de dierenarts.

De twee mannen van Ella en Yari doen het prima. Kimi is de afgelopen week ook ziek geworden maar is gelukkig heel snel hersteld en het gwichtsverlies dat hij had heeft hij inmiddels alweer voor een groot deel ingelopen. 

Petra heeft dezze week geen foto's gemaakt want het kwam even niet zo goed uit. Dus hopelijk volgende week weer nieuwe foto's van alle ukkies