Plannen / Verwacht

Plannen voor 2022

 

Maggie is bevallen

Maggie kreeg vorig jaar april een Suprelorin implantaat. Een jaar later kreeg ik het idee dat die zo onderhand wel was uitgewerkt. Ik gaf Maggie vanaf dat moment de pil, althans, het alternatief dat daar momenteel voor te krijgen is. Net als Ella werkte dit ook bij haar niet. Maggie werd krols en dat had Oskar meteen door. Aanvankelijk had ik Maggie 'in veiligheid gebracht' door haar apart te zetten. Maar na even andenken heb ik toch besloten om Oskar bij haar te zetten. Hij dekte haar meteen. Als de dekking succesvol is verwacht Maggie begin augustus 2022 haar eerste nestje. Dit nest is zeer waarschijnlijk Oskars laatste wapenfeit in de cattery voordat hij met pensioen gaat. 

Update: Maggie blijkt niet zwanger te zijn. We gaan voor een herkansing met Oskar zodra ze weer krols wordt. 

Update augustus 2022: Maggie werd op 11 juli opnieuw krols. Ze is gedekt door Oskar, maar die was al snel op haar uitgekeken. Na twee dagen had hij al geen belangstelling meer. Maggie zat in haar eentje op de kattenkamer, Oskar, liep weer in de groep. Tja en toen ging het mis. Ticket Jr., Maggie's nestbroer, wist de deur van de kattenkamer open te springen en eenmaal bij haar heeft hij kans gezien haar te dekken. Dit is echt nog nooit eerder gebeurd. Het zal ook nooit meer gebeuren, want daarvoor zijn inmiddels maatregelen getroffen. Maar voor Maggie betekent het dat er een kans bestaat dat de kittens die ze draagt niet van Oskar zijn, of dat ze een mixnest verwacht. Ticket Jr. stond ten rijde van zijn onrechtmatige daad al 5 weken op Syprelorin, maar dat is zeker geen garantie dat hij niet meer vruchtbaar was. Want inmiddels is duidelijk dat Maggie zwanger is.

Update: Maggie is op 17 september 2022 bevallen van 4 kittens. Klik hier om kennis te maken met ons The Streamers nestje. Er is een vaderschapstest gedaan door het Van Haeringen Laboratorium in Wageningen om duidelijkheid te krijgen wie de vader is van Maggie's kittens. Uit deze test blijkt dat Oskar de vader is. Er is dus geen sprake van een inteelt verparing. 

Jarinina's Maggie Mae

Geboortedatum: 9 maart 2019

Kleur: Zwart ticked (NFO n 24)

Metal Miauw's Talutah Diyi (Oskar)

Geboortedatum: 2 januari 2012

Kleur: Rood met wit (NFO d 09)

Wynonna en Oskar

Wynonna is bevallen op woensdag 16 november. Ze heeft twee schattige kittens op de wereld gezet. Een derde kitten is helaas kort na de geboorte overleden. Met haar zoon en dochter gaat het uittsekend en ze is een goede moeder.

Klik hier voor meer info over de kittens van Wynonna en Oskar

 

Jarinina's Wyonna Victoria

Geboortedatum: 26-7-2022

Kleur: Zwart schildpad smoke met wit NFO fs 09

Metal Miauw's Talutah Diyi (Oskar)

Geboortedatum: 2 januari 2012

Kleur: Rood met wit NFO d (23) 09

Plannen voor 2023

Aan de plannen voor 2023 is achter de schemen al gewerkt :-)

 

Britt en Coos

Britt werd een aantal maanden geleden al krols. Toen is ze gedekt door Oskar. Deze dekking bleef echter zonder resultaat. Oskar is inmiddels gecastreerd. Toen Britt eind november opnieuw krols werd was het de beurt aan Coos (zoon van Oskar en Kjaere) om zijn best te doen. En dat deed hij. Vol overtuiging kweet hij zich van zijn taak. 

Inmiddels kunnen we vertellen dat Britt zwanger is. Haar kittens worden eind januari 2023 verwacht. 
Dit wordt zeer waarschijnlijk Britt's laatste nestje.

Jarinina's Britt

Geboortedatum: 27 februari 2017

Kleur: Zwart tortie smoke/ wit (NFO fs 09)

Jarinina's New Light (Coos)

Geboortedatum: 12 juni 2021

Kleur: Blauw met wit (NFO a 09)

Te verwachten kleuren:
Katers: Zwart of rood met of zonder wit
Poezen: Zwart of zwart schildpad, met of aonder wit

Voor alle kittens is smoke mogelijk. De kittens dragen verdunning via hun vader

Klik hier voor de stamboom van de kittens

Kjaere en Odin

Kjaere en Odin hebben in 2018 al eens samen kittens gekregen. Het leek me een goed idee om deze combinatie van blauw smoke/wit en blauw zilver blotched nog eens te herhalen. 

Kjaere werd vlak voor Kerst krols en heeft bij Odin gelogeerd. We gaan in spanning afwachten of deze rendez-vous succesvol is geweest. 

Cure van Leviathans Lair (Kjaere)

Geboortedatum: 2 december 2016

Kleur: Blauw smoke met wit (NFO as 09)

Odin PernilleSon av Froskeland

Geboortedatum: 16 maart 2016

Kleur: Blauw zilver blotched (NFO as 24)

Te verwachten kleuren: 

Katers en poezen: Blauw, effen of gemarmerd, met of zonder wit. Smoke/zilver is mogelijk 

Klik hier voor de stamboom van de kittens