Britt is bezig aan haar laatste loodjes van haar derde zwangerschap. Ze is niet zo dik als de vorige keer volgens mij. We gaan zien wat ze gaat geven. Ze heeft al kennisgemaakt met haar kraamdoos die ik deze week heb klaargezet in de kattenkamer. Ik ga er maar vanuit dat ze boven wil bevallen, want ze komt al weken niet of nauwelijks beneden. Als ik natvoer serveer staat ze boven aan de trap te wachten tot ik haar in de kattenkamer een hapje eten kom brengen. Daarbij krijgt ze steevast gezelschap van Forester. Die had snel door dat er boven een extra hapje valt te halen. 

Danny en Emma van Maggie en Oskar zijn inmiddels helemaal gewend in hun nieuwe huis. Missy en Guusje vermaken zich prima samen en kunnen nog steeds rekenen op de liefde en aandacht van hunmoeder. Ik moet nog een nest pagina maken voor het Streamers nestje, dat is er nog niet van gekomen. Plus pagina's voor Missy en Guusje die in de cattery zullen blijven.

Kjaere blijkt niet zwanger te zijn. Dat idee had ik al. Heel even dacht ik dat ze toch zwanger was, maar dat blijkt inderdaad niet zo te zijn. Dus we gaan even afwachten wanneer ze weer krols wordt en dan wordt het zeer waarschijnlijk een herkansing met Odin. 

Het jaar 2023 begon zo positief, maar helaas kregen we gisteren een groot verdriet te verwerken. Onze lieve Jenna is overleden, ze is 9 en een half jaar oud geworden. 

Jennia woonde sinds begin vorig jaar bij mijn fokker vriendin Franca. Daar heeft ze haar laatste nestje groot gebracht omdat de kittens extra zorg nodig hadden met sondevoeding. Nadat haar twee zonen waren uitgevlogen besloten we dat Jenna bij Franca zou blijven. De kleinere groep deed haar goed. Ze kroop uit haar schulp en vond in Franca en Jim mensen die ze vertrouwde en met wie ze graag samen was. 

Helaas werd Jenna een paar maanden geleden erg ziek. Ze viel razendsnel af. Bloedonderzoek wees niets uit. Ze at normaal maar er kwam geen grammetje gewicht bij. Een week voor haar dood zag ik haar nog en ik schrok: meisje wat ben je mager. Maar Jenna lag tevreden in een mandje op de eettafel te soezen. In datzelfde mandje lag ze gisteren ook toen Jim en Franca thuis kwamen. Maar helaas leefde ze niet meer. Ze lijkt rustig te zijn ingeslapen, op een voor haar vertrouwd plekje. 

We gan Jenna allemaal enorm missen. Introvert en besceiden als ze was, was ze er toch altijd. Ik hoop dat ze een fijn leventje heeft gehad bij mij en het laatste jaar bij Franca.

Ze leeft voort in haar zoon Forester die als kastraat bij ons woont.

It's the gift to be simple, it's the gift to be free, It's the gift to come down where we ought to be, And when we find ourselves in the place just right, It will be in the valley of love and delight. When true simplicity is gained, To bow and to bend we will not be ashamed, To turn, turn will be our delight, Till by turning, turning we come round right.
(Traditional)

Rust zacht, lieve Jenna...

De jaarwisseling is rustig verlopen in Casa Jarinina. Er mocht dit jaar weer vuurwerk worden afgestoken en kennelijk vonden heel wat mensen dat een goed idee. Gelukkig was het vooral siervuurwerk en maar weinig harde knallen. De katten waren niet erg onder de indruk, pas op Oudjaarsavond heb ik de tussendeur dicht gedaan zodat ze niet meer in de ren konden. Alleen Forester heeft een poosje onder mijn bed gelegen toen het vuurwerk om 12 uur 's nachts los ging. Een aantal katten zat zoals gewoonlijk voor het raam om vuurwerk te kijken. 

En nu is het nieuwe jaar alweer bijna een week oud. We gaan ons voorbereiden op de verhuizing van Danny en Emma. Over een paar dagen krijgen ze hun 2e vaccinatie. Als alles naar wens verloopt verhuizen ze in het weekend van 14-15 januari. Omdat Guusje en Missy in de cattery blijven is dit niet echt een moeilijk afscheid. Er wordt erg naar hun komst uitgekeken. De kittens zijn inmiddels 4 maanden oud dus het wordt tijd dat ze gaan verhuizen. 

Britt is echt overduidelijk zwanger. Ze heeft ervoor gekozen om boven te gaan wonen, waar ze vooral bovenop de hoge klimpaal in de kattenkamer ligt. Als er natvoer wordt geserveerd wacht ze boven aan de trap tot ik haar hapje kom brengen. Lang kan Britt niet meer op haar 'troon' bivakkeren, ik heb nieuwe klimpalen besteld. De paal in de kattenkamer is echt helemaal versleten, dus daar komt een nieuwe. Goed nieuws voor Britt: ook die heeft een troon bovenin. Verder komt er een nieuwe paal op zolder en zijn er twee kleinere gekocht die vooral leuk zijn voor de jeugd. 

Kjaere heeft in de dagen rond Kerst gelogeerd bij Odin. Er zijn voorzichtige tekenen dat ze zwanger is, maar het is nog te vroeg om dit met zekerheid te zeggen. We gaan het afwachten.