Op woensdag 16 november is onze Wynonna bevallen van haar eerste nestje. Helaas ging het niet zoals we hadden gehoopt. Eén kitten kwam ter wreld met een misvormd staartje. Het is niet duidelijk of Wynonna dit per ongeluk heeft afgebeten of dat hij ermee is geboren. Feit is dat het een heel klein kitten was, en wellicht waren er meer problemen, want de volgende dag is dit kitten overleden.

De andere drie leken het goed te doen, tot de avond van de tweede dag. Toen waren ze ineens alle 3 fors afgevallen. Ik ben meteen gaan flessen. Dat werkte bij twee van de drie. Bij de derde, een zwart katertje, helaas niet. Hij overleed twee dagen na de geboorte. Ik maakte meteen een afspraak bij de dierenarts en in overleg hebben we besloten dat zowel moeder ald haar twee kittens op de antibiotica gaan. Omdat Wynonna weinig melk lijkt te hebben krijgen de kittens melk via de sonde. Om die reden logeren moeder en kittens momenteel bij mijn lieve fokker vriendin Franca Buyzer. Met de twee kittens gaat het nu goed, ze groeien en zijn tevreden. We gaan heel hard duimen dat deze twee het gaan redden.

Ik heb inmiddels tijfels of Britt wel zwanger is. Het lijkt erop dat dit toch niet het geval is. Dat zou niet erg zijn, want haar dekking was niet gepland. We gaan het even afwachten.

 

Wynonna is bezig met de laatste loodjes van haar eerste zwangerschap. Ze trekt zich er niet zo veel van aan dat ze zwanger is. Ze rent en vliegt nog net zo hard rond als voor die tijd. Ik ben heel benieuwd of ze een beetje bedaart als ze straks moeder is. 

Inmiddels is duidelijk dat ook Britt weer zwanger is. De vader is Oskar, net als van het nestje dat ze dit jaar in maart kreeg. Britt verwacht haar kittens begin september. Na dit nest krijgt ze lang rust, de kans is groot dat ze volgend jaar wordt gecastreerd. Maar eerst maar eens zien hoe haar zwangerschap gaat aflopen. 

Maggie's kittens waren gisteren 8 weken oud. Ze wonen nog steeds op de kattenkamer. Ze komen af en toe een paar uurtjes beneden om te socialiseren. Hun moeder kan nog steeds niet in de groep omdat ze met vrijwel alle andere katten ruzie maakt. Ze maakt alleen een uitzondering voor Oskar, de vader van haar kittens. Die mag zelfs op de kattenkamer zonder dat hij er risico loopt dat ze hem de ogen uitkrabt. Het gedrag van Maggie heeft me doen besluiten om haar te laten castreren. De afspraak daarvoor is inmiddels gemaakt. Het is wel een beetje jammer want ze heeft een prachtig nestje op de wereld gezet. Maar zoals het nu gaat is natuurlijk voor niemand leuk. 

De kittens zijn al en paar dagen aan het kwakkelen. Ze hebben slechte eetlust en vooral Missy is erg misselijk. Ondanks de medicatie die ze daarvoor krijgt heb ik haar meerdere keren haar eten weer zien uitspugen nadat ze was gedwangvoerd. Ik weet dat dit 8-weken spuugvirus wel weer overgaat. De kittens hebben er ook niet heel veel last van. Ze rennen en spelen alsof er niets aan de hand is. Alleen kelderen hun gewichten, en dat maakt mij dan gelijk een bezorgde fokker. Maar goed, we gaan stug door met medicijnen en dwangvoeren in de hoop dat ze snel weer opknappen. Guusje en Emma hebben het ergste gehad lijkt het. Nu Danny en Missy nog weer op de rit zien te krijgen. 

RaA heeft vorige week een Suprelorin implantaat gekregen. Hij had duidelijk last van zijn hormonen en deed verwoede pogingen om puber Trisha te dekken. Hopelijk geeft het implantaat hem ruim een jaar rust. Daarna zullen we zien of hij ook een keer papa mag worden. 

 

Vandaag ontving ik de uitslag van de vaderschapstest van de kittens van Maggie. Zoals ik al eerder vertelde bestond er een kans dat niet onze Oskar de vader was zoals de bedoeling. Maggie was namelijk onbedoeld gedekt door onze Ticket. Als hij de vader was dan zou dat een nest van broer en zus zijn geweest.

Vandaag kwam dus de uitslag en tot mijn grote vreugde en opluchting blijkt uit de DNA-test, uitgevoerd door het Van Haeringen Laboratorium in Wageningen, dat onze Oskar de vader van de kittens is. De testuitslagen worden meegestuurd naar het stamboek van de NKFV bij het aanvragen van de stambomen. Op die manier kan er geen misverstand zijn over de vader van Maggie's kittens.

Dit betekent dat ze genetisch niet aan elkaar verwant zijn. Dit betekent ook dat ik ga nadenken of een poesje in de cattery blijft, mede omdat Oskar zeer binnenkort van zijn pensioen als dekkater gaat genieten. 

 

Morgen zijn de kittens van Maggie alweer 5 weken oud. Ze groeien als kool, ondanks dat ze nog steeds geen vast voer willen eten. Mama's melk is blijkbaar nog steeds het lekkerst.

Maggie en haar kinders wonen nog steeds op de kattenkamer. Maggie is nog steeds heel erg beschermend en zoekt direct de confrontatie op als ze andere katten ziet. De enige die ze, vreemd genoeg, wel op haar kamer duldt is Oskar. Terwijl dat toch een open kater is. Maggie krijgt nog steeds homeopathische middeltjes die er hopelijk voor gaan zorgen dat ze zich iets minder fanatiek stort op het verdedigen van haar kittens. 

Inmiddels zijn de DNA swabs opgestuurd naar het Van Haeringen Laboratorium. Ik hoop in de loop van volgende week de uitslag te hebben. Dan weten we eindelijk zeker wie de vader van het viertal is. 

Oskar heeft een paar weken geleden Wynonna mogen dekken. Hoewel ik geen dekking heb gehoord en hoewel ik aanvankelijk dacht dat het niet was gelukt, vertoont onze Nonna nu toch tekenen van zwangerschap. We verwachten haar kittens in de tweede helt van november. 

Britt werd weer krols, ondanks dat ze een alternatief voor de poezenpil kreeg. Die werkt helaas lang niet zo goed. Het gevolg was dat ze toch krols werd. Oskar rook zijn kans. Voordat ik wist wat er gebeurde hd hij haar gedekt. Dus toen heb ik ze maar apart gezet waarna nog een dekking volgde. Dit betekent dat Britt vrij snel na haar vorige nest mogelijk weer zwanger is. Niet helemaal volgens de regelen der kunst, maar ik wil nu eenmaal mijn katers niet opsluiten. Dus we gaan zien hoe het gaat lopen, maar Britt zal zich wel redden. Als Britt zwanger is dan verwacht zij haar derde nestje ergens begin december. 

 

De kittens van Maggie zijn vandaag alweer 3 weken oud. Ik heb mama verhuisd naar de kattenkamer zodat ze meer ruimte heeft met haar kroost. Omdat Maggie nog steeds geen andere katten in haar buurt duldt moet de deur helaas wel dicht blijven. Maar Maggie zorgt prima voor haar viertal en ze doen het dan ook prima. Ze kruipen in en uit het huisje van de krabpaal wat als slaapplek dient. Op de grond liggen zachte kleden zodat ze niet op de kale grond liggen. 

Inmiddels is er DNa afgenomen om te weten te komen wie hun vader is. De uitslag is er over zo'n 2 weken.

Met het tweetal van Ella en Ticket gaat het ook weer goed. Na de vaccinatie hebben ze wat last van hun darmen gehad maar inmiddels zijn ze gelukkig weer hersteld. 

Het lijkt erop dat Wynonna niet zwanger is na haar eerste date met Oskar. We gaan even zien hoe we het de volgende keer gaan doen als ze krols wordt. Oskar staat op de nominatie om gecastreerd te worden, dus het zal er even van afhangen of hij tegen die tijd nog beschikbaar is. Er wacht ook nog een buitendekking op Oskar, of nou ja, Oskar wacht tot de poes van elders krols wordt, dus zijn castratie staat niet voor volgende week op de planning. 

Omdat ik er vorig weekend niet aan toe kwam om de twee weken foto's van Maggie's kittens te plaatsen, deze week dubbele foto's van het The Streamers nestje.