Kittens in cattery Jarinina

Leica is zwanger, klik hier voor meer informatie

Wat je moet weten voordat je reageert voor een kitten uit Cattery Jarinina

Ik doe mijn best om de kittens een zo goed mogelijke start te geven. Het is natuurlijk de bedoeling dat ze hun leven ook op die manier voortzetten bij hun nieuwe personeel

Daarom zijn er een paar voorwaarden waaraan toekomstige eigenaren moeten voldoen, en een paar dingen die ze beslist vooraf moeten weten:

Contract en Algemene Voorwaarden

De kittens worden verkocht met een contract dat voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld in het Besluit Houders van Dieren van 5 juni 2014.

Klik hier om de verkoopovereenkomst te lezen

Klik hier om de Algemene Voorwaarden te lezen (bijlage bij de verkoopovereenkomst)

De leefomgeving

Noorse Boskatten zijn sociale dieren, die daarom in de huiselijke kring gehouden moeten worden. Wordt de kat afgezonderd en groeit hij op zonder voldoende aandacht van mensen en/of soortgenoten dan zal hij een zeer ongelukkig leven leiden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een kat hoort niet in een hok of kooi, het is geen konijn.

Noren spelen, stoeien en ravotten graag, en daar moeten ze dus ook de ruimte voor hebben.

Beperk de leefruimte dus niet tot een kamer van 2 bij 2 meter en accepteer dat er zo af en toe een bloempot sneuvelt. Het is ook niet verstandig om te denken dat de kat "daar toch niet bij kan", Noren zijn zeer intelligente dieren en daarnaast uitstekende klimmers en klauteraars.

Een robuuste krabpaal is daarom ook geen overbodige luxe.
Let verder op loshangende snoeren van apparaten en andere gevaarlijke situaties en maak uw huis "cat proof" als dat nog niet is gebeurd om ongelukken en verwondingen bij de kat te voorkomen.

Een soortgenoot als gezelschap is - uitzonderingen daargelaten - voor Noren een "must". Dat hoeft niet per sé ook een Noor te zijn. Nina is dikke vriendinnen met Jonna, en dat is een "gewone" huis-, tuin- en keukenpoes uit het asiel.

Het is echt geen goed idee om een Noorse Boskat los buiten te laten lopen. Ze zijn nergens bang voor en zien dus ook de gevaren van b.v. het verkeer of een hoog balkon niet. En bovendien bestaat het risico dat je kat wordt meegenomen (lees: gestolen). Een afgeschermde tuin of balkon is de beste oplossing, of laat de kat alleen buiten onder toezicht.

Ik verkoop mijn kittens niet aan een adres waar naar mijn mening al (te) veel katten wonen in relatie tot de beschikbare ruimte.

De "bagage" die de kittens meekrijgen

De kittens verhuizen pas naar de nieuwe eigenaar op de leeftijd van tenminste 13 weken, en alleen als er geen sprake is van een entreactie of andere gezondheidsproblemen en als het gewicht goed is (over het algemeen is dat minstens 1400 gram). Is er een reden om een kitten (nog) niet te laten verhuizen, dan wordt het vertrek uitgesteld.

Voordat de kittens naar hun nieuwe thuis vertrekken zijn ze meerdere keren ontwormd, twee keer gevaccineerd tegen katten- en niesziekte, gechipt en uiteraard vrij van vlooien. Het dierenpaspoort dat de kittens meekrijgen bevat tevens een gezondheidsverklaring van de dierenarts.
De kittens krijgen een stamboom van de NKFV en bij de verhuizing geef ik een kittenpakket mee met o.a. het voer dat ze gewend zijn.

De kittens zijn bij vertrek naar hun nieuwe huis gewend aan alle huiselijke situaties, inclusief een grote verscheidenheid aan muziekgenres :-), en de stofzuiger (Waarschuwing: sommige van de katten zijn dol op de stofzuiger en willen dus nog wel eens "helpen" met stofzuigen, het kan zijn dat ze dit ook aan de kittens hebben doorgegeven).
Daarnaast heeft het kitten ruimschoots aandacht van mensen gekregen en is dus goed gesocialiseerd en klaar om de wereld te gaan ontdekken.

Interesse?

Heeft u interesse in een kitten, dan kunt u telefonisch of via e-mail een afspraak maken om kennis te komen maken.
Let wel: de eerste vier weken is het niet mogelijk om de kittens te bezoeken in verband met hun kwetsbaarheid en de broodnodige rust en regelmaat voor moederpoes en kittens. Interesse tonen mag natuurlijk altijd en hier houd ik uiteraard rekening mee mocht er voor een kitten meer dan één gegadigde zijn.

Ik verkoop geen kittens aan nieuwe eigenaren die ik niet minstens één keer heb gezien en gesproken voordat het kitten verhuist.

Na de verhuizing...

...word ik graag op de hoogte gehouden van hoe het "mijn" kittens vergaat in hun nieuwe omgeving.
Mocht er een moment komen dat u - om wat voor reden dan ook - moet besluiten dat de kat niet langer bij u kan blijven wonen, neemt u dan alstublieft contact met mij op, zodat we samen naar een goede oplossing kunnen zoeken.

De kleine lettertjes

Behoudens het bovenstaande behoud ik mij te allen tijde het recht voor om een kitten niet aan een geïnteresseerde te verkopen.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op.