Leica's Pagina

Ras: Noorse Boskat

Kleur: Zwart gemarmerd met wit (NFO n 09 22)
Officiële naam: Jarinina's Leica Nielsdatter
Ouders: Niels av Froskeland en Jarinina's Jolie Gitta

Geboortedatum: 3 januari 2018
Herkomst: Leica werd thuis geboren in de slaapkamer
Status: Open, op Suprelorin sinds 16 mei 2022

Testresultaten:

GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Stamboom: klik hier

Leica werd geboren op 3 januari als één van de vijf kittens die Jolie bedaard en rustig op de wereld zette. Ze heeft twee broers en twee zusjes. Toen zij en haar zusje Fuji zeven weken oud waren liepen ze een ernstig darmvirus op. Ze werden samen opgenomen in het Dierenziekenhuis in Gorinchem waar ze een aantal dagen intensief en liefdevol werden verzorgd. Na hun ontslag ging het met Fuji goed, maar Leica kreeg nog een terugslag en werd nogmaals opgenomen. Geukkig overwon ze uiteindelijk dit nare virus en nu gaat het prima met dit kleine dametje.

Update mei 2020: Tot mijn schaamte zie ik nu pas dat ik nooit meer foto's van mooie Leica op de website heb gezet. Dus dat heb ik nu maar meteen goed gemaakt. Leica is ondertussen uitgegroeid tot een flinke dame die haar moeder in gewicht en lengte inmiddels ruimschoots heeft ingehaald. Haar prachtige brown tabby classic jasje staat haar fantastisch.

Update juni 2023:

Leica heeft in 2022 twee keer een nestje gekregen. Haar eerste in juni 2022 nest is helaas triest geëindigd. In verband met een bacteriële infectie overleden binnen 48 uur alle kittens. Na een behandeling meet antibiotica durden we een tweede poging aan met dezelde kater. Deze kittens werden in november 2022 geboren. Ook nu ging het niet goed, het enigste poesje uit het nest redde het niet. De drie heren gelukkig wel. Twee broers verhuisden naar de VS, waar ze bij samen bij een liefhebber wonen. Nummer 3, RaA, zou ook verhuizen, maar brak zijn heup en is om die reden in de cattery gebleven. Hopelijk krijgt Leica nog een kans voor een onbezorgd nestje zonder stress.

3 weken

 

10 weken
april 2019
Leica mei 2021

 

6 weken
14 weken

 

april 2019