Kjære's pagina

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Blauw smoke met wit (NFO as 09)
Officiële naam: Cure van Leviathan's Lair
Geboortedatum: 2 december 2016
Herkomst: Kjære is geboren bij Cattery Leviathan's Lair

Status: Open
Testresultaten: 
GSD IV: N/N op basis van test ouders
PKDef: N/N op basis van test ouders

Stamboom: Klik hier voor de stamboom van Kjære

De dag nadat Kjære werd geboren zag ik een foto van haar, samen met haar moeder en nestgenootjes. Ze viel meteen op, omdat ze veel meer wit had dan de andere kittens. Even hoopte ik nog dat het een katertje was, dan hoefde ik er niet over na te denken, nog een kater in de cattery was geen optie. Maar Cure van Leviathan's Lair was een meisje. Ik viel als een blok voor haar en vroeg dezelfde dag nog of ik een optie op haar mocht nemen. Omdat de cattery in Limburg is gevestigd ging ik pas op kraambezoek toen de kittens een week of zes oud waren. Toen zag ik mijn "koetje" voor het eerst in het echt. Natuurlijk bleef ik erbij dat ze bij ons moest komen wonen en gelukkig vond haar fokker dat goed. Ik besloot dat ze Kjære moest gaan heten, Noors voor "dierbaar".
Inmiddels was duidelijk dat Gitta zwanger was, dus ik sprak af dat Kjære pas zou verhuizen als de kittens van Gitta wat ouder waren. Maar het liep helaas een beetje anders. Want eind maart, een paar weken na de tweede enting, overleed een poesje uit het andere nestje dat in de cattery was geboren. Omdat ervoor werd gevreesd dat dit poesje aan FIP leed besloot ik in overleg met de fokker dat Kjære voorlopig niet zou verhuizen. Het risico vanwege de kittens van Gitta, die inmiddels op 27 februari waren geboren, was te groot. Zodoende duurde het tot 17 juni 2017 voordat Kjære haar intrede deed in Cattery Jarinina.
Diana en François, heel veel dank dat jullie dit mooie meisje aan mij wilden toevertrouwen

Update juni 2023

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd. Kjaere is uitgegroeid tot een lieve meid die dol is op knuffelen. Ze is inmiddels al 4 nestjes  gehad. Haar eerste nestje kreeg Kjaere al in juni 2018. Eigenlijk nog een beetje te jong, maar Odin was zo verliefd op haar dat ik ze hun gang heb laten gaan. DAarna kreeg Kjaere rust, tot ze pas in 2020 haar tweede nestje kreeg, samen met Oskar. Een jaar later herhaalden we deze combinatie. Op 30 april beiviel Kjaere van haar 4e nestje, opnieuw was Odin de vader.

Omdat bij de geboorte van Kjaere's tweede nestje bleek dat haar kittens smoke zijn en dit niet via de vader kon zijn vererfd, werd haar stamboom aangepast van blauw met wit naar blauw smoke met wit. 


De kittenfoto's van Kjaere zijn gemaakt door haar fokkers, François Debets

3 weken oud            
7 weken, met nestzus Nephilim
2 maanden
14 weken
Nestfoto 15 weken
   
   
april 2019
Juni 2020, met zoon Hippie