Odin's pagina

Ras: Noorse Boskat

Kleur: Blauw zilver gemarmerd (NFO as 22)
Officiële naam: Odin PernilleSon av Froskeland
Geboortedatum: 9 maart 2016
Herkomst: Geboren in Cattery av Froskeland in Dordrecht
Status: Open

Testresultaten:
HCM/PKD: Normaal 28-05-2018
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Stamboom: klik hier

Trots stel ik jullie voor aan Odin. Odin is een kind van heel bijzondere ouders. Zijn moeder Pernille av Froskeland was al 13 jaar en zijn vader CH Dansbjerg's Odyn zelfs al 14 jaar toen hij werd geboren. Pernille en Odyn woonden al jaren op de bovenverdieping met dakterras bij cattery av Froskeland. Ze hielden niet zo van de drukte van de groep. Pernille was door omstandigheden nooit gecastreerd, ook Odyn was nog een complete kater. Maar och, Pernille werd toch niet meer krols….. Totdat mijn lieve vriendin Maureen op een dag merkte dat Pernille dikker werd. Verontrust belde ze me op: Ze zal toch niet zwanger zijn?? Maar een echo wees uit dat dat wel degelijk het geval was. Een levendig kitten stuiterde vrolijk rond in de baarmoeder van Pernille. We waren er allebei verrukt van. Zo bijzonder, dit kleine hummeltje.

Odin werd gehaald met een keizersnede, omdat Maureen zijn moeder geen bevalling wilde laten doorstaan. Hij was een prachtig katertje: blauw zilver tabby blotched. Hij had het zwaar, de narcose had er flink in gehakt. De dierenarts en zijn assistentes moesten flink aan de bak om hem erdoor te slepen omdat hij niet zelfstandig ademde en vruchtwater had binnengekregen. Maar hij redde het. En toen Maureen me dat vertelde was mijn eerste reactie: Dan komt hij bij mij wonen. Maureen heeft al een flinke groep open katers, dus ook zij vond dat wel een goed idee. Ondanks haar gevorderde leeftijd zorgde Pernille als een leeuwin voor haar kind. Melk had ze genoeg dus hij groeide als kool. En werd er door de andere poezen te ruw met hem gespeeld dan grijpt ze onverbiddelijk in.

Odin mag hopelijk uitgroeien tot een mooie stoere kater, van wie we in de toekomst als de natuur het wil mooie nakomelingen kunnen verwachten.

Maureen en Dick, ik ben jullie ongelooflijk dankbaar dat Odin hier mag komen wonen. Ik zal nooit vergeten hoe bijzonder hij is!

Update oktober 2016: Odin woont hier nu 3 maanden en hij is vanaf dag één een lief en ontwapenend mannetje. Hij kwam hier wonen toen er twee nestjes waren, daar moest hij even aan wennen, hij vond de kittens een beetje eng. Maar toen ze een paar weken ouder waren werd Odin hun grootste vriend. Twee meiden zijn hier blijven wonen en nog steeds is Odin de dikste maatjes met Ella en Heidi.

Update maart 2017: Odin viert deze week zijn eerste verjaardag. Omdat hij af en toe sproeide en vooral omdat hij steeds aanvaringen had met Oskar, is in overleg met zijn mede-eigenaren Dick en Maureen van Cattery Froskeland besloten om Odin een Suprelorin implantaat te geven. Hij mag het komende jaar nog lekker van zijn rust genieten voordat we gaan zien of hij v oor nageslacht kan gaan zorgen.

Update mei 2020: Odin is uitgegroeid tot een stoere en vooral lieve kater met super boning. Hij heeft samen met Kjaere in 2018 een nestje gekregen en in 2020 twee keer een buitendekking gegeven. Dekpogingen met Heidi zijn helaas tot nu toe niet gelukt, maar dat lag niet aan de inzet van Odin. Wellicht zal hij dit jaar nog een nestje in de cattery verwekken, waarna er waarschijnlijk opnieuw een Suprelorin pauze voor hem wordt ingelast. 

Update november 2020: Odin woont niet meer bij ons maar bij een bevriende fokker. Of dit voorgoed of tijdelijk is, daar moeten we het nog over hebben. Feit is dat Odin niet gelukkig was hier. Hij was onzindelijk en had voortdurend ruzie met Oskar en ook met Ticket Jr. nu die ouder wordt. Odin heeft het erg naar zijn zin op zijn long stay logeeradres, is weer zindelijk en geniet van de rust. 

Update maart 2021: Inmiddels is de knoop doorgehakt: Odin blijft op zijn huidige adres bij Franca Buyzer van cattery Norsk Glimre. Hij doet het daar goed en zijn mensen zijn gek op hem. Ik mis hem enorm, maar ik denk dat hij nu een fijner leven heeft dan hier, en dat is en blijft het belangrijkst.

 

Maart 2017
April 2019