In Memoriam: Nils

Jarinina’s Nils Haraldsson – 11 januari 2012 – 19 april 2012

Nils was een gezond en levenslustig katertje. Als eerste werd hij besproken, zijn toekomstige baasje keek enorm naar hem uit. Maar nadat de kittens met 12 weken hun tweede enting kregen, begon Nils te kwakkelen. Hij wilde niet meer lekker groeien, hoewel hij verder geen zieke indruk maakte. Maar op zondag 15 april wilde hij niet eten, dus ging ik met hem naar de dierenarts. Die kon in eerste instantie niets bijzonders vinden. Maar de volgende dag ging het nog niet goed, dus weer naar de dierenkliniek. Nu waren er blaasjes en plekjes in zijn bekje te zien. Ik kreeg medicijnen mee en ging Nils dwangvoeren, want hij moest toch wat eten. Dinsdagavond gaf ik de katten gekookte kip, en daar kwam Nils zowaar zelf op af. Spinnend at hij een bakje met stukjes kip leeg. Ik dacht dat hij het ergste had gehad. Maar de volgende dag zag zijn bekje er vreselijk uit: zijn tong was dik en opgezet, hij kon echt niet meer eten, zelfs dwangvoeren durfde ik niet meer. Dus met spoed opnieuw naar de dierenarts. Die schrok: het zag er slecht uit. Nils zou onder narcose moeten om een infuus en een sonde te krijgen. Wonderlijk genoeg lukte dat en overleefde hij de narcose. 's Avonds kreeg ik nog een telefoontje dat het goed ging. Maar de volgende morgen belde de dierenarts met de verdrietige mededeling dat Nils die nacht was overleden. Zijn conditie was zo verslechterd dat alle goede zorgen niet hebben mogen baten.

Ik liet sectie doen door de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Daaruit bleek dat Nils was getroffen door een bacteriële infectie die was uitgemond in een septische shock, waardoor zijn organen één voor één werden aangetast. Hij was hoe dan ook niet meer te redden geweest...

Klein dapper mannetje, je hebt zo gevochten om te mogen blijven leven. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Lieve Nils, rust zacht, aan de andere kant van de Regenboogbrug wachten vriendjes en vriendinnetjes om zonder pijn of ziekte mee te ravotten.

Ik zal je nooit vergeten….