Welkom Jenna!

Nu de kittentijd van Gitta's tweede nestje er op zit, start ik maar even een nieuw dagboek zodat ik het kittendagboek straks als link op de nestpagina kan zetten. Voorlopig blijft de kittenpagina nog bestaan, omdat Norton nog beschikbaar is.

Wat ik nog niet op de website had gemeld is dat we sinds twee weken een nieuwe bewoner hebben, namelijk Jenna. Jenna is geboren bij cattery Av Froskeland in Dordrecht. Met de fokkers ben ik bevriend geraakt nadat Kirsti er logeerde om door hun kater Borre gedekt te worden. Ook voor die tijd kenden we elkaar al. Jenna werd geboren op 18 juni 2013 en is nu dus al bijna anderhalf jaar oud. Het nestje bestond uit twee poezen en een kater, die aanvankelijk alle drie in de cattery bleven. Want het had lang geduurd voordat dit nest er was en de kittens waren zo geweldig leuk dat Maureen en Dick er geen afstand van konden doen. Dat kater Jari zou blijven was al snel duidelijk. Zusje Jodie verhuisde uiteindelijk, maar Jenna bleef. Want ze was zo'n mooie dame, het zou toch zonde zijn als ze bij liefhebbers zou gaan wonen en dan gesteriliseerd zou worden. Maureen stelde voor dat ze bij mij zou komen wonen, aanvankelijk als "uitzetpoes", zodat ze in ieder geval 1 nestje kon krijgen. Ik dacht erover na, zag het ook wel zitten, maar uiteindelijk besloot ik toch om het niet te doen. Ik ben werkloos sinds vorig jaar november en de financién staan er daardoor niet al te rooskleurig voor. Toen kreeg Gitta haar nestje. Toen Maureen en Dick op bezoek kwamen toen de kittens acht weken waren ontdekten ze dat Viking geen kater maar een poesje was. Toen al vonden ze haar leuk. Maar ook in huize Froskeland was het eigenlijk "vol". Maar na nog eens nadenken en overleggen besloten we samen om toch de gok te nemen en de poesjes te ruilen.

Op zondag 12 oktober brachten Maureen en Dick hun Jenna bij mij. Jenna deed het eigenlijk meteen goed. Daarom besloten we dat Vicky meteen met hen mee zou gaan naar Dordrecht, aanvankelijk was het plan om eerst te zien of het met Jenna goed zou gaan. Natuurlijk was ze uit haar doen en blies ze naar alle andere katten. Natuurlijk kroop ze weg op een veilig plekje en liet zich de eerste paar dagen maar mondjesmaat zien. Maar het ging steeds beter en na een week wist ik al dat ze wat mij betreft kon blijven. Jenna ontdekte de bovenverdieping en dat je daar lekker rustig kon slapen zonder lastiggevallen te worden door de drie kittens van Gitta die nog rond stuiterden. Jenna ging lekker haar gang, ze at en dronk en ging netjes op de bak. Ze is nu twee weken hier en het gaat prima. Ze is nog niet door het kattenluikje naar buiten gegaan maar ze heeft het al wel geprobeerd dus ik hoop dat ze ook dat snel goed snapt.

Jenna mag wat mij betreft volgend jaar een nestje krijgen. Eerst ga ik het nog een keer proberen met Jolie en Oskar en daarna is Jenna aan de beurt. Over een kater heb ik nog niet heel goed nagedacht, maar dat wordt óf Oskar (Yari is haar halfbroer, dus dat kan niet) of een kater van Maureen en Dick.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie