Vertelde ik de vorige keer dat Kjaere zwanger is, vandaag kan ik melden dat dit niet het enige nestje is dat we verwachten. Leica heeft de tweede week van april gelogeerd bij Prince van Cattery Norsk Glimre. Prince is ook de vader van het nestje van Jolie van afgelopen december. Franca, de fokker, meldde dat Leica niet krols leek. Prince zat erbij met een sippe snuit, want er viel niets te dekken, ze deed alleen maar lelijk tegen hem. Na een week kwam Leica weer thuis. Volgende krolsheid afwachten dan maar. Maar afgelopen weekend vond ik haar toch wel een opvallend rond buikje krijgen. Toen Franca begin deze week langskwam viel het haar ook op. Samen hebben we Leica's buikje aan een nader onderzoek onderworpen. En toen werd duidelijk dat ze wel degelijk zwanger is. Roze tepels en een zwanger buikje. Prince had dus toch zijn ding gedaan, alleen was het aan de aandacht ontsnapt. Leica is rond dezelfde tijd uitgerekend als Kjaere, dat wordt dus spannend. 

Ook Heidi is gedekt, ze heeft voorafgaand aan deze dekking een middel gekregen van mijn dieren homeopaat in de hoop dat ze nu wel zal 'opnemen'. We gaan het over enkele weken zien of de dekking is gelukt. 

Na een paar weken radiostilte na de verhuizing van de kittens van Jolie en Prince, hier weer een update uit Casa Jarinina. 

Over Corvette, Prince en Rainy komen uitsluitend goede berichten. Ze hebben het super naar hun zin in hun nieuwe huisjes en hun nieuwe personeel geniet volop van ze. 

Ondertussen hoopten we nog steeds op een volgend nestje, wat niet zo heel erg wilde vlotten.

Heidi wil maar niet zwanger worden. Normaal gesproken zou ik het zo onderhand hebben opgegeven, maar mijn vaste dieren homeopate zag mogelijkheden voor behandeling. Daar zijn we nu mee bezig, wie weet gaat het werken. Ik gun haar zo enorm een eigen nestje kittens. Als het niet lukt is ze me er even lief om, maar voor haar wil ik dit zo graag. Dus we gaan het zien. 

Leica werd voor de tweede keer krols maar Oskar had zoiets van 'Doei, de vorige keer wilde je je niet laten dekken, nu bekijk je het maar'. Ze is nog een goede week uit logeren geweest bij een andere kater, maar haar krolsheid verdween en kwam niet meer terug. Er zit dus niets anders op dan te wachten tot ze opnieuw krols wordt. Het is nog niet bekend of het dan een poging met Oskar wordt of een herkansing bij de kater van mijn vriendin. 

Maar er is ook nog goed nieuws: Kjaere is zwanger! Zij werd begin april gedekt door Oskar en inmiddels ziet het er toch echt naar uit dat die twee opnieuw baby's verwachten. Dit is een herhaling van hun nestje van vorig jaar. Er hebben zich de afgelopen periode meerdere gegadigden gemeld die interesse hebben in een kitten. Ik weet dat de vraag nog steeds groter is dan het aanbod. Ik neem niet op voorhand opties aan voor dit nestje. Als ze geboren zijn ga ik eerst kijken of er misschien een kitten in de cattery blijft. Daarna kunnen er aanvragen worden gedaan. Normaal ben ik niet zo 'streng', maar ik wil echt het beste voor mijn kittens. De keuze voor de nieuwe blikopeners zal dus net zo zorgvuldig gebeuren als bij mijn eerdere nesten. 

Het ging zo goed met de kittens. Niet of nauwelijks ziek geweest. Maar helaas hebben ze nu toch een flinke tik van een vervelend virus opgelopen. Corvette is het minst ziek geweest, zij was vrij snel weer hersteld. Maar de jongens hadden er meer moeite mee. Die hebben natuurlijk ook een extra vaccinatie gehad omdat ze naar België gaan verhuizen. Prince is inmiddels weer opgeknapt, maar Rainey wilde maar niet echt goed herstellen. Toen hij vanmorgen weer niet wilde eten heb ik hem naar de dierenarts gebracht waar hij nu is opgenomen. Hij krijgt een infuus met vocht en alle zorg die hij nodig heeft. Hopelijk trekt dat hem er doorheen zodat ook hij snel kan gaan opknappen.

Omdat de kittens niet in orde zijn, worden ze morgen niet voor de 2e keer gevaccineerd voor kattenziekte/niesziekte. Dat moeten we echt even uitstellen. Daarmee verschuift ook de verhuizing naar een wat later moment. Niet leuk voor de nieuwe butlers, maar gezondheid gaat altijd voor alles. 

Ook een paar volwassen katten zijn niet lekker. Spugen, keelpijn, er waart even van alles rond hier. Het hoort erbij maar ik vind het altijd zo sneu als ze zich niet lekker voelen. 

 

Vandaag schrijf ik voor het laatst in het dagboek over de kittens van Jolie. Morgen verhuist Corvette, ze gaat vanaf nu als Lizzy door het leven. Haar broers verhuizen naar België en blijven daarom nog iets langer hier tot ook zij door hun nieuwe eigenaren in de armen gesloten mogen worden.

Het was een bijna vlekkeloze kittentijd. Alleen kleine Rainey is even flink ziek geweest, maar met de juiste zorg is hij er inmiddels weer helemaal bovenop. Natuurlijk was het verdrietig dat broertje Let's Go Crazy na 11 dagen overleed omdat hij een flat chest had ontwikkeld. Jolie heeft ook deze keer perfect voor haar kittens gezorgd, ondanks de moielijke start met een spoed castratie en de nasleep daarvan. Jolie is volledig hersteld en geniet tot de laatste dag van haar kroost. Vanaf nu mag ze oma en tante zijn. 

Er is helaas nog geen nieuws over zwangere dames. De pogingen die we tot nu hebben ondernomen waren nog niet succesvol. Dus we gaan even genieten van de rust en rustig afwachten of Moeder Natuur genegen is om mee te werken aan onze mooie plannen voor de rest van dit jaar.

Lieve Corvette, Prince Jr en Rainey, het ga jullie goed ! 

Are we gonna let the elevator
Bring us down
Oh, no let's go!

Let's go crazy
Let's get nuts
Let's look for the purple banana
'Til they put us in the truck, let's go!

(Prince - Let's Go Crazy)

Vanmiddag ben ik met Rainey en Prince bij de dierenarts geweest voor hun rabiës vaccinatie. Ze werden gezien door een aankomend dierenarts die deze week afstudeert en dan als dierenarts aan de slag gaat in de verwijskliniek in Nieuwegein. Ik heb hem gezegd dat ik niet hoop hem daar ooit tegen te komen, want de tarieven daar zijn schrikbarend hoog. Maar het is dan ook een kliniek voor speciale zorg en spoedzorg, niet voor het dagelijkse dierenartswerk. De jongens hebben hun prik braaf in ontvangst genomen, hoewel Rainey wel even protesteerde. 

De kittens weten eindelijk hoe het kattenluik werkt, daar waren ze redelijk laat mee. Maar nu snappen ze hoe ze naar buiten in de ren kunnen en dat is natuurlijk dikke pret. Ze stoeien wat af, meestal in gezelschap van Wynonna die de kleintjes af en toe wel erg ruw aanpakt, maar ze worden steeds groter en dus kunnen ze zich ook wel beter verdedigen tegen onze puber wildebras.

Het is stilte voor de storm denk ik als het gaat om krols worden. Ik hoop dat Leica snel opnieuw krols wordt zodat Oskar een herkansing met haar krijgt. Ook Kjaere zal naar verwachting op enig moment (opnieuw) krols worden. Zij brak door de poezenpil en Oskar greep meteen zijn kans. Maar ik heb haar niet zien rollen na de dekkingen dus ik houd er rekening mee dat ze niet heeft opgenomen. Deze dame heeft dat vaker, ook bij haar eerste nestje waren er twee 'rondes' nodig voordat ze opnam. Maar omdat ze niet gepland was voor een nestje vind ik het niet zo erg dat het waarschijnlijk deze keer niet gelukt is. En dan hebben we natuurlijk Heidi nog die wel krols maar steeds maar niet zwanger wordt. Ze lijkt geen last te hebben van het krols worden, de twee ons die ze afvalt eet ze er in een paar weken weer bij. Dus we gaan het misschien nog wel een keer proberen. Dit kan natuurlijk niet aan de gang blijven, ze wordt bovendien half mei dit jaar 5 jaar oud, dus als het niet snel lukt dan wordt ze gecastreerd.

 

 

Pagina 1 van 3

© 2012 - 2021 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie