Helaas bleek 1 rondje buikgriep niet genoeg voor de kittens van Ella en Ticket. Vorig weekend werd eerst Thunder ziek en binnen anderhalve dag hadden ze het allemaal te pakken. Zelfs Wynonna deed mee, al heeft die maar 1 keer gespuugd en had ze  geen gebrek aan eetlust. De kleintjes echter wel, en dus ging het rap in de min met de gewichten. Maandagochtend dacht ik dat ze er overheen waren, maar toen 3 van de 5 's middags weer niet wilden eten ben ik met die kittens bij de dierenarts geweest. Ze kregen een prikje tegen de misselijkheid en een infuus met vocht en glucose. Dat leek te helpen, samen met de ontworming die toch al op de planning stond. Na nog een dagje tobben waren ze woensdag allemaal weer aan het eten. Maar nog waren we er niet. Eerst Born to Run en daarna Thunder kregen nog een dip. Ik hoop echt dat we het nu gehad hebben en dat ze weer kunnen gaan groeien.

De eerste vaccinatie, die voor begin volgende week op de agenda stond, moet hierdoor worden uitgesteld tot ik zeker weet dat ze allemaal echt goed opgeknapt zijn. Ze met virus laten injecteren, weliswaar verzwakt, is natuurlijk geen goed idee als ze nog niet goed zijn hersteld. 

Tussen al het zorgen voor de kleintjes door is er ook nog leuk nieuws: Jolie is zwanger. Ze heeft gelogeerd bij een stoere rood blotched met wit kater en we hopen op een mooi laatste nestje voor Jolie. De website moet ik op dit punt nog even bijwerken, maar vanwege het ziek zijn van de kleintjes en daardoor wat achterstallig poetswerk in huis wordt dat waarschijnlijk pas na het weekend.

Ik denk dat Heidi niet zwanger is na haar date met Oskar. Als dat blijkt te kloppen dan proberen we het opnieuw.

 

Ik zag dat ik het blog van 3 oktober niet op de website had gezet, dus er zijn nu 2 updates in het dagboek.

Morgen is Wynonna alweer 11 weken oud. De tijd vliegt echt. Ze is een slungelige kleuter. Ik heb besloten om haar nog niet te laten vaccineren, dat doen we gelijk met de kittens van Ella. Ik wil niet het risico lopen dat Wynonna virus uitscheidt na haar inenting en dan de kleintjes ziek maakt. Omdat ze toch hier blijft heeft de vaccinatie ook niet zo'n haast. 

Het vijftal van Ella groeit gestaag en leert elke dag nieuw dingen, daarbij natuurlijk gestimuleerd door hun grotere halfzus. Ik heb er zowaar ook al ene paar brokjes zien eten, iets waar deze kleintjes ook weer laat mee zijn, net als het nestje van Kjaere eerder dit jaar. Ze vinden vlees blijkbaar gewoon lekkerder. 

Bobby Jean en Born to Run zijn vandaag gereserveerd. Het kittenbezoek was er bij voorbaat al uit dat Bobby Jean in ieder geval bij hen moest komen wonen. Het was dus alleen nog kiezen uit de twee broertjes. Nu zoekt alleen Thunder Road nog een nieuw huisje. 

Jolie logeert op dit moment bij haar vriendje. Ze is gedekt, dat is zeker, maar of ze zwanger is moeten we natuurlijk nog even afwachten. 

Zoals altijd als er kittens zijn gaat de tijd weer veel te snel. Vandaag is Wyonna alweer 9 weken oud en ze ontwikkelt zich tot een super bijdehand grietje dat inmiddels door het hele huis rent en ook al zelf door het kattenluikje naar buiten gaat om in de ren te dollen met Forester, die zich heeft oopgeworpen als haar grote vriend. 

Met het vijftal van Ella gaat het ook goed. Ze lopen nog steeds wat achter in gewicht, maar dat mag de pret niet drukken. Ze zijn nu ruim 6 weken oud en eten inmiddels alles als het gaat om natvoer en vlees. Brokjes zijn nog niet aan ze besteed, maar dat komt vast nog wel. Wynonna heeft inmiddels al brokjes geproefd, dus haar kleine broers en zussen zullen haar voorbeeld vast wel volgen. 

Zowel Jenna als Heidi zin gelukkig hersteld van ziek en geblesseerd zijn. Jenna eet na haar gebitssanering weer brokjes en Heidi zat een paar dagen geleden in een paar tellen bovenin een klimpaal, dus ik neem aan dat haar pootje hersteld is. 

Omdat het met mijzelf de afgelopen dagen niet zo lekker ging, ik werd getrakteerd op een behoorlijk pijnlijke wortelpuntontteking en mocht me daarvoor bij de tandarts melden, heb ik nog geen nieuwe foto's gemaakt. Dat ga ik komende week goed maken. 

Langzaam maar zeker doet de herfst zijn intrede. De volwassen katten zijn veel binnen en liggen op hun favoriete warme plekjes te slapen. De kittens van Ella en Ticket Jr. groeien gestaag en leren iedere dag nieuwe dingen, vooral van hun grote zus Wynonna. Ze klimmen inmiddels ook de trap op, gelukkig hebben ze de open trap naar de zolder nog niet ontdekt. 

Volgend weekend komt er kittenbezoek voor de 3 kittens die nog op zoek zijn naar een huisje. Daarnaast hebben  zich inmiddels mensen gemeld die graag een vriendje of vriendinnetje willen voor hun Noorse Boskat die binnenkort bij hen komt wonen. Als deze bezoeken positief verlopen hebben alle kittens binnenkort een toekomstig thuis.

Gelukkig ben ik inmiddels hersteld van de wortelkanaalbehandeling, en dus heb ik afgelopen week ook weer nieuwe foto's van de jongste kittens gemaakt. 

Jolie, die voor haar laatste nestje staat gepland, werd deze week krols. Zij logeert deze dagen bij de beoogde vader van haar kittens. Een week eerder werd Heidi krols. Zij is gedekt door Oskar. Zoals meestal vond Oskar het na 2 dekkingen welletjes. We gaan zien of hun samenzijn resultaat heeft gehad. Omdat Heidi niet zwanger raakte van dekkingen door Odin, hoop ik dat deze combinatie meer succes heeft. Zo niet dan proberen we het nog een keer, als ook dat geen zwangerschap oplevert wordt Heidi gecastreerd en mag ze gezellig tante zijn voor de kittens van andere mama's.

Omdat Odin na een buitendekking erg agressief doet tegen de andere twee open katers, krijgt hij binnenkort een Suprelorin implantaat, in de hoop dat hij als zijn hormonen zijn uitgeraasd wat rustiger wordt. Ook Ticket staat op de nominatie om 'op staaf' te gaan. 

 

Deze week heb ik het rennetje weggehaald. De kittens rennen nu dus vrij door de woonkamer en keuken en dat vinden ze geweldig. Vooral Wynonna geniet met volle  teugen van haar vrijheid en leert razendsnel nieuwe dingen, vooral klimmen en klauteren. Ze eet inmiddels ook gewoon met de grote katten mee als die vers vlees of natvoer krijgen. Brokjes heb ik haar nog niet zien eten. 

De kittens van Ella eten inmiddelsallemaal zelf. Een paar heren moest ik over de streep trekken met gekookte kippendijfilet, maar nu hebben ze het goed door en is het biflessen definitief gestaakt. 

Deze week had Heidi pech. Woensdagmorgen merkte ik dat ze mank liep. Wat er is gebeurd weet ik niet, ik heb haar niet zien vallen of een andere onhandige beweging zien maken. Maar het werd uiteraard wel een ritje dierenarts voor haar. Die heeft een foto gemaakt van haar pijnlijke achterpootje, dat gelukkig niet gebroken was. Heidi woont nu op de kattenkamer waar ze pijnstilling en een AB kuur krijgt om een abces mogelijk in de kiem te smoren. Ze loopt nog niet goed na 2 dagen, dus even aankijken of ze herstelt, zo niet dan moeten we nog een keer terug naar de dierenarts. 

Deze week is een collega fokker op bezoek geweest. Zij heeft leuke foto's van de kittens gemaakt. Behalve van Disguise, de kleine zwarte mini wilde niet poseren. Dus van hem heb ik gisteren zel een paar foto's gemaakt. Ik moet ze nog even uitzoeken, dan zal ik de foto's op de website updaten. 

 

Pagina 1 van 6

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie