Inmiddels is Kirsti ruim 7 weken zwanger. Ze heeft een bescheiden buikje, dus ik verwacht geen groot nest. Maar dat hoeft ook niet, als ze er gezond en wel uit komen ben ik allang tevreden.

Ik weet nog steeds niet helemaal zeker of Ella nu wel of niet zwanger is. Ze heeft roze tepels, ze is dol op lekkere hapjes, maar ze komt niet gestaag aan. Ik houd er dus rekening mee dat ze schijnzwanger zou kunnen zijn en doodleuk begin augustus krols wordt. Als dat zo is dan zij het zo, dan proberen we het gewoon nog een keertje. Ticket zal er niet om malen, die wil haar maar wat graag nog een keer dekken. 

Jolie doet het goed nu ze van de pil af is. Krols is ze nog niet geworden, het zou goed kunnen dat ze dat pas vanaf september wordt . Ik weet eigenlijk niet of ik haar nog een nestje wil laten krijgen. Kan goed dat ik alsnog besluit om haar te laten castreren en een pogong voor een nestje met haar dochter Leica ga doen. Die wordt tenslotte in januari volgend jaar ook alweer 3 jaar en is dus ruimschoots oud genoeg om moeder te worden. 

Ondertussen laten beide dames zich wel lekker verwennen met lekkere hapjes en zo hoort dat natuurlijk ook. Of Elle nu zwanger is of niet, zolnag ik denk dat dat het geval is krijgt ze lekkers tussendoor. Ze smullen van vers vlees, plakjes kipfilet en extra natvoertjes. 

Met de inmiddels alle 6 uitgevlogen kittens van Kjaere en Oskar gaat het goed. Ze zijn inmiddels gewend in hun nieuwe huis en er komen geen alarmerende berichten. Ook met Shot, die nu Murphy heet, gaat het prima. Om hem heb ik me het meest zorgen gemaakt, omdat hij zo bang was voor vreemden. Maar na een aarzelende start gaat het nu gewoon goed met het ventje. 

 

Vandaag zijn de laatste twee kittens van Kjaere en Oskar verhuisd. De andere vier vertrokken vorig weekend al en al snel kwamen er positieve verhalen van hun nieuwe personeel. Ook Shot, die nu Murphy heet, doet het goed na een wat moeizame eerste dagen. Hij heeft steun gevonden bij Milo, de kater des huizes die hem accepteert en hem blijkbaar geruststelt. Ook Rumble, nu Momo, doet het goed in zijn nieuwe huis. De zussen Cosy en Honey (Cosy heet nog steeds Cosy, Honey heet nu Triple) hebben het goed naar hun zin in Brabant. Vandaag zijn ook Hippie (nu Soxx) en Daisy (nu Bindi) naar hun nieuwe thuis vertrokken. 

De kittentijd met dit geweldig leuke zestal is op wat lichte strubbelingen na bijna vlekkeloos verlopen en dan weet je dus weer waarom fokken leuk is. Omdat dit nestje als thema Danny Vera heeft, zwaaien we ze uit met een tekst van Danny

Pressure makes diamonds
Not silver or gold
It breaks to pieces
The heart is the stone
And it shines brighter than the stars that you know
Pressure makes diamonds
And hard work pays off

En dan is er ook nog blij nieuws: Kirsti is zwanger van Ticket Jr. In de laatste week van juli verwachten we hun kittens. Voor Kirsti wordt dit haar 4e en tevens laatste nestje. Na een aantal pogingen is het fijn te melden dat het toch nog gelukt is, al had het me uiteraard niets uitgemaakt als dat niet het geval zou zijn  geweest, dan was ze na de tweede poging met Ticket gewoon gecastreerd. Maar goed, Moeder Natuur besliste anders en dus kijken we vol spanning uit naar de kittens.

Ook Ella, de kleindochter van Kirsti, dochter van Jayne en Oskar, heeft een date gehad met Ticket Jr. De voortekenen wijzen erop dat ook zij kittens verwacht. Als dat zo is dan is ze rond 12 augustus uitgerekend. Net als bij haar eerste nest in 2018 zal ze dan midden in de zomer mama worden. Hopelijk is het iets minder warm dan de vorige keer. 

Beide dames doen het goed, ze genieten van extra hapjes natvoer en vlees en verder maken ze zich niet te druk.

 

 

Afgelopen maandag mochten alle kittens mee naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie en het zetten van de chip. Het was prachtig weer dus zaten we lekker buiten. Mijn zus was mee, daardoor hoefden de kittens niet met zijn zessen in 1 reismand. Het hele stel werd door de diereanrts nagekeken en gelukkig allemaal gezond verklaard. 

Eenmaal thuis ginghet met Hippie even wat minder. Hij lag op een vreemde plek te slapen en toen ik hem oppakte piepte hij alsof hij pijn had. Toen dat een paar uur later nog zo was en ik het idee had dat hij toch wel erg warm aanvoelde heb ik de thermometer er maar eens bij gepakt. Die gaf 39,8 aan, en dat is ook voor een kat flinke verhoging. Dus heb ik hem een dosis ontstekingsremmer gegeven. Na een paar uur was hij weer opgeknapt en kwam hij weer met de anderen een hapje vlees eten. Ik heb het wel ana de dierenarts gemeld, wellicht een reactie op de vaccinatie. Door een communicatiefout was er geen Versifel voor mij op voorraad en dus kregen de kleintjes een Purevax vaccinatie. Volgende ronde toch maar weer Versifel denk ik, want dit wil ik niet nog een keer meemaken. 

Odin is gisteren mee geweest naar de dierenarts voor een snaptest op Fiv en Felv. De uitslag wisten we al: Beide negatief. De test was verplicht omdat hij een poes gaat dekken waarvan de fokker lid is van een Fife vereniging. Deze stelt deze test verplicht. Dit wordt Odin's laatste dekking voorlopig, hierna gaat hij 'op staaf'. Drie buitendekkingen in relatief korte tijd vind ik echt wel genoeg. Odin is mijn ventje, hij is geen dekhengst.  

Mijn Ella, die ik voor hem van de poezenpil had gehaald, wordt door een kater van buiten gedekt, althans, dat gaan we zien of dat gaat lukken. 

Kirsti is in de periode tussen 20 en 25 mei zeer fanatiek gedekt door Ticket Jr. We gaan zien of deze dekkingen resultaat hebben gehad. 

Het gaat supergoed met de kittens van Kjaere en Oskar. Vorige week heb ik ze nog eens ontwormd en ook daarvan hebben ze geen last gehad. Het enige wat ze doen is eten, spelen, donderjagen en slapen. En meer hoeven kittentjes niet te doen. Twee dagen geleden mochten ze opnieuw mee naar de dierenarts voor hun tweede vaccinatie. Ook dat ging goed en de dierenarts was helemael tevreden over het zestal. 

Gisteren kreeg Shot opnieuw kittenbezoek. Spannend, want vorige pogingen om hem aan nieuw personeel voor te stellen waren niet echt succesvol verlopen. Shot houdt niet van vreemden, bekjkt ze het liefst van minstens anderhalve meter afstand (hij is heel goed in 'het nieuwe normaal' smiley). Ik hield er dan ook rekening mee dat ook deze mensen zouden afhaken. Een eerste kennismaking resulteerde in een ressolute vluchtpoging. Ik adviseerde het bezoek om maar gewoon op de bank te gaan zitten en even af te wachten. Omdat Shot weigerde tevoorschijn te komen paste ik de enige truc toe die altijd werkt: eten. Ik pakte wat te eten en toen Shot dat hoorde kwam hij aangerend. Ik zette hem apart met een bakje op de klimpaal zodat het bezoek hem in ieder geval kon zien. Na de maaltijd voegde hij zich bij zijn broer Rumble die ene verdieping lager op de paal lag en langzaam maar zeker maakte de slaap zich van hem meester. Toen hij eenmaal onder zeil was kon het bezoek hem voozichtig aaien en hij bleef zowaar liggen. De mensen vertrokken en ik kon alleen maar hopen dat ze door zijn verlegen harnas heen zouden kijken want deze mensen leken me het perfecte adres voor Shot. Ik had er een goed gevoel over. 
Dat gevoel klopte. Nog diezelfde avond kwam er een berichtje dat ze Shot graag een fijn thuis wilden bieden. Ik ben maar zelden zo blij geweeest met de reservering van 1 van mijn kittens. Shottie gaat het goed krijgen in Rotterdam, daar ben ik zeker van. 

Met de reservering van Shot zijn nu alle kittens voorzien van een nieuw thuis. Nog een paar weken genieten en dan gaan ze hopelijk gezond en gelukkig verhuizen naar hun nieuwe mensen die de dagen aftellen tot hun komst. 

 

Gelukkig is Shot helemaal hersteld en momenteel druk bezig om zijn groeiachterstand ten opzichte van zijn broers en zussen weer in te halen. Shot is beschikbaar, maar het is een wat verlegen en schuchter mannetje dat even de tijd nodig heeft om aan je te wennen, maar als hij eenmaal doorheeft dat je te vertrouwen bent dan is hij het liefste mannetje van de hele wereld. Shot doet niets onder voor zijn broers en zussen en speelt, rent en stoeit alsof hij niet net flink ziek is geweest.

Dat Kirsti opnieuw niet zwanger was wisten we al. Maar deze week werd het extra duidelijk want ze werd opnieuw krols. Hoewel ik me had voorgenomen om de pogingen te staken ben ik toch overstag gegaan: Ticket krijgt een laatste kans met Kirsti. Als het nu opnieuw niet lukt dan sluiten we haar 'carrière' als fokpoes af.

Er is ook leuk nieuws over Odin: Hij is vader geworden van een prachtig nestje in het Zeeuwse Domburg. Een tweede door hem gedekte poes buiten onze cattery is inmiddels halverwege haar zwangerschap. Om misschien ook nog nageslacht van Odin in onze eigen cattery te krijgen is Ella van de poezenpil gegaan in de hoop dat zij binnenkort krols wordt. 

Ik zal proberen de komende dagen nieuwe foto's te maken van het zestal van Kjaere en Oskar. 

Pagina 1 van 3

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie