Morgen zijn de kittens van Kjaere en Oskar 3 weken oud. Mama zorgt nog steeds meer dan uitstekend voor haar kroost. Ze komt af en toe beneden om te melden dat ze wel weer een hapje eten lust of voor een knuffel, maar in de meeste gevallen vertrekt ze als snel weer naar boven om zich over haar kroost te ontfermen. De kittens groeien niet superhard, maar ze willen dan ook absoluut niet worden bij geflest. Maar zolang ze groeien vind ik het wel best. De schade inhalen moeten ze dan maar doen als ze zelf gaan eten. 

Ondanks mijn hoop dat het nu wel gelukt zou zijn denk ik dat zowel Heidi als Kirsti niet zwanger zijn. Misschien dat ik het dan maar andersom moet proberen: Kirsti met Odin en Heidi met Oskar. WE zien wel wanneer ze krols gaan worden. Voorlopig genieten we lekker van de kleintjes van Kjaere. 

 

Inmiddels zijn de kittens van Kjaere en Oskar twee weken oud. Ze doen het heel goed. De oogjes zijn nu bij alle kittens open. Desi was veruit de eerste, zij keek met een week al waterig de wereld in. De rest deed het wat rustiger aan. Mama Kjaere heeft genoeg melk, bijflessen is niet nodig. De kittewns groeien gemiddeld 10 gram per dag en dta vind ik voor nu meer dan prima. Kjaere zorgt als een leeuwin voor haar kleintjes, ik mag ze wegen en ik mag er zo gaande eens enetje oppakken om even mee te kroelen, maar als het haar te lang duurt komt ze haar kind halen. 

De kittens zijn op dit moment allemaal beschikbaar. Vanwege de uitbraak van Corona ontvang ik echter tot nader order geen kitttenbezoek. 

Ik vermoed dat Kirsti ook zwanger is. Dat zou betekenen dat Oskar haar  toch heeft gedekt ondanks dat ik geen dekking heb gezien of gehoord. Dan moet hij zijn kans hebben gegrepen toen ik tijdens de eerste dag van de krolsheid even van huis  ben geweest. Of Heidi zwanger is na haar 3e date met Odin durf ik nog niet te zeggen. Als het wederom niet is gelukt gaan we met haar wat anders proberen. 

 

Blij nieuws in Cattery Jarinina: We verwachten kittens. Kjaere is zwanger, daar is nu geen twijfel meer over mogelijk. Haar kittens worden ergens rond 10 maart verwacht. Ik ga er vanuit dat Oskar de vader is, maar aangezien ze onbedoeld ook door Odin is gedekt op het einde van haar krolsheid gaan we afwachten wat voor verrassing er uit gaat komen. Zijn ze effen dan zijn ze van Oskar. Zijn ze tabby en hebben ze zilver, dan is Odin de vader. Bij twijfel wordt er uiteraard een vaderschapstest gedaan. Hoe dan ook kunnen beide combinaties als het gaat om de stamboom. 

En dan is er nog meer goed nieuws en wel over Oskar. Hij had al een hele tijd last van ontstoken tandvlees. Hiervoor kreeg hij sinds enkele weken injecties met prednison. Dat spul is natuurlijk niet zo geweldig om structureel te krijgen. In februari werd ik benaderd door mijn dierenarts met de vraag of ik wilde meedoen aan een proef met een laserapparaat. Oskar kreeg in het kader van die proef vier keer een behandeling met de laser. Na de 2e behandeling was er al resultaat te zien. Na 3 behandelingen zag de dierenarts dat het tandvlees van rood weer naar roze verkleurde. Hopelijk gaat mijn dierenarts het apparaat aanschaffen zodat Oskar eventueel nog een aantal behandelingen kan ondergaan om het probleem met zijn tandvlees definitief op te lossen. 

De kittens van Kjaere zijn geboren ! En er is geen twijfel mogelijk: Oskar is de papa van dit prachtige nestje.

Kjaere is op zondag 8 maart bevallen van maar liefst 6 kittens. In alle vroegte heeft ze in recordtempo het leven geschonken aan 3 katers en 3 poezen. Ik vond haar 's morgens om 5 uur met 4 pasgeboren kleintjes in een krabton. Ik heb haar snel in haar bevaldoos gelegd met een warmtematje en extra petflesjes met warm water omdat een paar kittens teveel waren afgekoeld. Het moet heel snel gegaan zijn, want drie van de vier kittens waren nog niet afgenaveld. Dat heb ik dus maar gedaan voor mama Kjaere. Eenmaal in haar warme nestje naast mijn bed werden er nog 2 kittens geboren. 

Kjaeres melkgift kwam snel op gang, ik heb de kleintjes welgeteld 2 keer ene beetje bijgeflest maar toen kon mama het zelf. Ze geeft voor nu genoeg melk voor haar zestal. De dag na de geboorte heeft de dierenarts zowel mama als de kleintjes gecheckt en voor nu zijn ze allemaal gezond verklaard. 

Kjaere zorgt als een leeuwin voor haar kroost, ze is een zeer toegewijd moedertje. 

Schreef ik in december nog dat we kittens verwachten in januari, nu blijkt dat dat iets te enthousiast was. Naarmate de tijd verstreek kreeg ik eerst over Kirsti al twijfels en later ook over Heidi. Beide dames kwamen namelijk niet aan en dat is toch echt wel wenselijk als je zwanger bent. Weilswaar had Kirsti duidelijk roze tepeltjes, maar ja, ze heeft eerder nestjes gehad en dan verkleuren tepels soms nooit meer naar wit zoals voor de eerste zwangerschap. 

Eerst werd op 6 januari Heidi krols. Ik had het snel door en kon dus voorkomen dat ze door haar vader Yari wed gedekt. Ik zette haar samen met Odin op de kattenkamer voor een herkansing. Diezelfde avond betrapte ik Yari die vol enthousiasme op Kirsti dook. Zij vertoonde geen enkel verschijnsel van krolsheid. Toch besloot ik het risico niet te nemen en nam Kirsti mee naar de slaapkamer, want de kattenkamer was immers 'bezet'. De volgende morgen was Kirsti nog steeds niet krols. Ik belde de dierenarts voor een afspraak voor een drachtecho. En voor een afspraak voor Yari om hem te laten castreren, want ik was het ineens zat dat ik geen poes krols kon laten worden zonder dat hij erop dook voordat ik de kans kreeg er een andere kater bij te zetten. De volgende dag bracht ik in alle vroegte Yari weg. De afspraak voor Kirsti zegde ik af, want die bleek inmiddels toch echt wel krols. Ze kon niet naar haar lover Hunter, want de cattery waar Hunter woont zat in een tamelijk ingrijpende renovatie van hun huis. In overleg met de iegenaren van Hunter besloot ik om Kirsti dan door mijn eigen Oskar te laten dekken. Maar Ozzy had totaal geen interesse. Hij heeft twee dagen bij Kirsti gezeten maar taalde niet naar haar. 

Omdat Oskar Kirsti blijkbaar in het geheel niet interessant vond, besloot ik om vrijdag alsnog een echo te laten maken. Kirs zou toch niet de hele kluit belazeren en alsnog zwanger zijn? Maar de dierenarts verzekerde dat ze 'leeg' was. Ik besloot om het nu niet meer met Oskar te proberen en Kirsti haar korlsheid te laten 'uitzitten en op en volgende ronde tewachten. Ze kon intussen bij haar dochter op de kattenkamer, want Odin was na 4 dagen wel klaar met Heidi.

En dan hebben we Kjaere nog. Kjaere besloot om maar weer eens door de poezenpil te breken. Ze werd krols op 2 januari, de verjaardag van Oskar en die besloot dat een krolse poes wel een leuk verjaardagscadeautje was. Eigenlijk is Kjaere de grote liefde van Odin, maar omdat die recent Heidi al had gedekt besloot ik om Oskar de kans te ge  geven. Maar goed ook, want Odin kon enkele dagen later aan de bak met Heidi. 

Mede omdat er nu wellicht twee poezen zwanger zijn heb ik Kirsti dus maar even laten wachten. Maar haar wil ik bij een volgende krolsheid opnieuw met Oskar proberen. Ze wordt dit jaar 9 jaar in mei, dus de tijd dringt als ik nog een nestje van haar wil. 

 

Pagina 1 van 2

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie