27-4-2019: Het gaat goed met Jolie en haar jongens

De afgelopen week was spannend voor Jolie en haar drie kittens. Op vrijdag 19 april werd ze opgenomen bij de dierenarts samen met de drie kleintjes. Jolie wilde niet eten, gaf nauwelijks melk en voelde zich duidelijk niet lekker. De kittens hadden problemen met op temperatuur blijven en groeiden dus niet of nauwelijks ondanks dat ik probeerde ze bij te flessen. Daar kwam bij dat 1 van de kittens op donderdagavond zo zwak werd dat hij niet meer wilde drinken en naar adem hapte. Ik vreesde dat hij de nacht niet zou halen maar tot mijn verbazing leefde hij de volgende ochtend nog. Als door een wonder knapte hij op toen hij eenmaal samen met zijn broers en mama Jolie onder de warmtelamp lag. Jolie bleek een baarmoederontsteking te hebben waarvoor ze een antibioticakuur kreeg. In de dagen daarna ging het op zich goed met moeder en kittens, maar de kleintjes bleven zorgelijke temperatuurschommelingen houden. Pas dinsdag waagden we het er op om ze weer naar huis te halen en gelukkig gaat het heel goed nu.

Jolie geeft niet veel melk meer nadat ze ziek werd, dus ik fles de kleintjes bij zoals dat ook bij de dierenarts gebeurde. Maar dat vind ik niet zo erg. Ze groeien goed en het zijn drie lieve en knuffelige kereltjes aan het worden. Ik heb ze de namen Emerson, Lake & Palmer gegeven, vernoemd naar de Britse rockband die vooral in de jaren 70 vab de vorige eeuw succes had. 

Met de kleintjes van Britt gaat het ondertussen ook prima. Ze zijn wat aan het kwakkelen geweest met diarree en spugen, redelijk gbruikelijk rond deze leftijd en bij dit nest wel te verwachten omdat ze nauwelijks bij hun moeder hebben gedronken en dus ook geen colostrum hebben gekregen. Vanwege het ziek zijn gaat de groei nu net zo hard, maar dat halen ze hopelijk snel in.

Inmiddels heb ik besloten dat Ticket Jr. in de cattery blijft. Aanvankelijk was het plan om een meisje te houden, maar met op dit moment maar liefst 8 open dames vond ik het niet zo verantwoord om nog een meisje aan te houden. Er zijn weliswaar ook 3 open katers, maar Yari zal na wellicht nog 1 dekking later dit jaar zeer waarschijnlijk gecastreerd worden. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie