Mama Britt

Britt heeft voor een grote verrassing gezorgd. Op zaterdag 9 maart is ze voor mij redelijk onverwacht bevallen van haar eerste nestje. Ze lag ogenschijnlijk rustig in een oud krabpaalhuisje maar toen ik bij haar ging kijken hoorde ik haar spinnen zoals poezen spinnen die weeën liggen weg te puffen. Dus ik heb razendsnel een doos voor haar klaargezet. Nog geen uur later werd haar eerste kitten geboren. Een kwartier daarna had ze er drie en een half uur later 4. In de middag werden er nog 2 rode katertjes geboren. 

Helaas heeft 1 van de poesjes het niet gered. Waarschijnlijk heeft ze vruchtwater binnen gekregen, ze is een dag na haar geboorte overleden. De andere vijf doen het op zich goed, al lijkt het erop dat Britt (nog?) niet genoeg melk heeft. Ik ben dus maar direct begonnen met bijflessen. De gewichten van de kittens waren niet heel denderend, slechts 1 zat net boven de 100 gram. Omdat het drinken ook nog niet echt wilde vlotten de eerste dagen zijn ze nog niet veel aangekomen. Maar we gaan ons best doen om dit vijftal gezond op te laten groeien.

Britt heeft drie katers en twee poesjes gekregen. Het thema van dit nestje is The Beatles, omdat de vader de naam Ticket to Ride draagt. De website wordt zo snel mogelijk bijgewerkt, maar ik ben momenteel ook erg druk met werk dus heb nog even geduld :) 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie