Afgelopen vrijdag mochten Palmer en Emerson 's morgens in alle vroegte mee naar de dierenarts. Ze werden allebei gecastreerd. Beide heren hebben deze voor katers kleine ingreep prima doorstaan. Toen ik ze 's middags ging ophalen had ik ook broer Lake bij me. Hij gaat begin oktober samen met Palmer naar de VS. Zij kregen daarom allebei een rabiës vaccinatie. Omdat Lake bij een fokker gaat wonen is hij uiteraard niet gecastreerd. 

Emerson verhuist volgende week naar Rotterdam, daar wordt hij hopelijk snel vriendjes met Kromo oftewel Jarinina's Sander, zoon van Jenna uit 2015.  Begin oktober vlieg ik samen met een lieve vriendin naar Amerika om Palmer en Lake bij hun nieuwe personeel af te leveren. En daarmee komt er een eind aan een roerige kittentijd met veel zorgen in her begin, de onverwachte uitkomst dat Yari de vader van Jolie's jongens is en gelukkig ook heel veel vreugde en plezier met de kleintjes.

Dan wordt het weer even wat rustiger in Casa Jarinina.Maar heel lang gaat die rust wellicht niet duren. Ella is inmiddels krols geworden en brengt momenteel haar tijd samen met Yari door. Als dit samenzijn naar wens verloopt verwachten we begin november hun kittens. Maar zo ver is het nu nog lang niet.

Heidi mag over een paar weken van de pil, dan moet eerst Yari zijn 'uitgeschakeld' omdat hij zijn dochter niet mag dekken en Yari is me doorgaans te vlug af dus dat risico gaan we niet nemen :-)

 

Vorige week donderdag zijn de kittens van Jolie mee naar de dierenarts geweest voor hun tweede vaccinatie. Het was een hele onderneming, want niet alleen Emerson, Lake en Palmer, maar ook Forester en Leica gingen mee. Zij hadden hun eerste enting na de kittenvaccinaties nog niet gehad en ik wilde ze neit laten wachten tot de dierenarts in november hier aan huis komt vaccineren. Ik had het plan om 1 van de kleintjes bij Leica in het reismandje te doen, amar daar awas ze het niet mee eens. Ze begon meteen te schelden tegen Emerson, dus hem toch maar samen met zijn broers en Forester in de grotere reismand gedaan. Arme Forrie zat helemaal onder de kittens verstopt en keek me een met een blik van: Wiens idee was dit? Niet het mijne in ieder geval.

Maar bij de dierenarts ging het allemaal voorspoedig. Allemaal goedgekeurd en hun prik gekregen. Eenmaal weer thuis kregen ze alle 5 een lekker extra hapje en was de stress snel weer vergeten.

Omdat Lake en Palmer naar de VS gaan verhuizen blijven zij nog tot begin oktober in de cattery. Ook Emerson blijft nog een paar weken in verband met vakantie van zijn toekomstige butler. Emerson en Palmer wroden eind ugustus beiden gecastreerd. Lake mag in Amerika voor nageslchat gaan zorgen dus hij gaat 'open' verhuizen. 

Mijn eigen kleine vriendje Ticket Jr. groeit uit tot een stevige puber met een super karakter. Hij is de beste vrienden met Forester, met wie hij vol overgave kan stoeien. Ticket krijgt binnenkort zijn eigen pagina op de website. 

En dan is er voor nu een eind gekomen aan wederom een roerige kittentijd. Het heeft me ook deze keer een hoop zorgen gegeven, maar de ukken hebben het allemaal gered. Nieuwe plannen zijn in de maak, maar de komende maanden hopen we wat rust te hebben in de groep met wat meer tijd voor de volwassenen die daar ook recht op hebben uiteraard. 

 

Zaterdag 6 juli was het zo ver: De eerste kittens vlogen uit. Pepper en Jude, zonen van Britt en Ticket, werden 's morgens opgehaald door hun nieuwe butler. Ze wonen nu in Berkel en Rodenrijs en gaan daar een hopelijk mooie en gezonde toekomst tegemoet. 

De dag voor de verhuizing van de twee mannetjes heeft Petra nog een laatste keer foto's gemaakt van alle 5. Ze zijn uitgegroeid tot lieve en stoer Noren. Ik ben super trots op dit nestje waar het op wat strubbelingen na best goed mee is gegaan. Gelukkig blijft Ticket Jr. in de cattery. Of hij voor nageslacht gaat zorgen weet ik nog niet. Ik heb nu 3 open katers waarvan er 2 niet echt gezellig zijn, dus wie weet wil ik een leven als open kater dit lieve mannetje wel besparen. Maar de tijd zal het leren. 

Er is interesse getoond voor één van de meiden van Britt, als dit tot een definitieve reservering leidt zoekt alleen Maggie nog een fijn nieuw huisje. 

De drie donderstenen van Jolie (en Yari, neem ik aan) mogen morgen mee naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie en het zetten van de chip. Ze doen het alle drie goed en ze zijn zo ongelofelijk lief. Ik ben zo trots op dit drietal dat het na een moeilijke start toch maar mooi gered heeft. Het DNA voor de vaderschapstest is inmiddels opgestuurd naar het laboratorium, we zullen zien wat daarvan de uitkomst is. 

Yari en Odin zijn duidelijk allebei weer 'up and running'. Yari was dat dus in februari al waarschijnlijk, bij Odin is de vruchtbaarheid sinds pakweg anderhalve maand weer terug. Dit leidt helaas tot conflicten tussen beide heren. Dat betekent dat er op korte termijn keuzes moeten worden gemaakt over hun toekomst als open kater. Ik wil in de eerste plaats dat mijn katten een fijn leven hebben. Daar past wat mij betreft geen leven in afzondering bij, daarom lopen de mannen hier gewoon in huis. Maar als dat gaat leiden tot vechtpartijen dan moet ik een beslissing nemen over mogelijke castratie. Yari staat daarvoor op de nominatie, maar gezien het zeer dominante gedrag van Odin, ook naar een aantal poezen  toe (ondanks dat ze op de pil staan) is de kans aanwezig dat ook hij niet lang meer open kater zal zijn. 

Gisteren ontving ik de uitslag van de DNA test om vast te stellen wie de vader is van de kittens van Jolie. Dit blijkt inderdaad Yari te zijn. Dat was eigenlijk al geen verrassing meer.Maar fijn dat het gisteren werd bevestigd door het Van Haeringen Laboratorium dat Yari inderdaad de vader is. 

Vanwege een afzegging om persoonlijke redenen is Palmer opnieuw beschikbaar gekomen.

Ondanks dat de kittens hierdoor een inbreeding percentage hebben van iets meer dan 15% ben ik wel blij met deze uitslag. Ik hoef nu niet verder te testen en Yari is natuurlijk wel gewoon een geweldig leuke en lieve vent, die dito kittens geeft. Goed, met deze mama was niet de bedoeling, maar ze zijn me er geen spat minder lief om. 

Ondertussen heeft Lizzy haar forever home gevonden. Zij verhuist eind deze week naar haar nieuwe butlers in Zuidland. Over Maggie wordt nog nagedacht, maar de kans is groot dat ook zij een plekje heeft gevonden. Omdat 2 van de jongens van Jolie naar de VS verhuizen blijven zij nog een tijdje hier wonen tot ze oud genoeg zijn om deze grote reis goed te kunnen doorstaan. 

Het gaat gelukkig prima met de kittens van Britt en Jolie. De oudste kittens lijken weinig last te hebben van de 2e vaccinatie. Nog een week  te gaan, dan verhuizen Jude en Pepper naar hun nieuwe huis.

Op dinsdag 25 juni jl. werd ik door de fokker/eigenaar van Niels av Froskeland in kennis gesteld dat zij een DNA test had laten uitvoeren voor Niels. Zij twijfelde namelijk of hij wel de vader was van de kittens van Jolie, omdat Niels verder alleen tabby (gestreept, gemarmerd) kittens heeft gegeven. De kittens van Jolie zijn alle 3 effen. Uit deze test is inderdaad naar voren gekomen dat Niels geen tabby draagt, hij is zoals dat officieel heet homozygoot voor agouti. Dit betekent dat hij niet de vader kan zijn van Emerson, Lake en Palmer. Ik vermoed dat Jolie, voordat zij werd opgehaald om door Niels gedekt te worden, al was gedekt door 1 van mijn eigen katers. De grootste kanshebber is Yari, omdat zijn Suprelorin wellicht toch al uitgewerkt was. Om erachter te komen of Yari daadwerkelijk de vader is van de kittens wordt een vaderschapstest gedaan.

Ik vind het erg jammer dat de fokker van Niels ervoor heeft gekozen de test te doen zonder mij dit vooraf te melden. Zij heeft dit besluit genomen nadat eind mei een nestje werd geboren waarvan Niels eveneens de vader is en waarin ook uitsluitend tabby kittens werden geboren. Ook het nestje dat Jolie en Niels vorig jaar kregen bestond uitsluitend uit tabby kittens.
Ik had het fatsoenlijker gevonden als ik was geïnformeerd op het moment dat het besluit werd genomen om deze test te doen en als de fokker mij eerder had laten weten te twijfelen of haar kater wel de vader van de kittens was. Maar de fokker heeft ervoor gekozen dit niet te doen en mij onvoorbereid met deze informatie te confronteren. Kennelijk was zij van mening dat zij goede redenen had om voor deze aanpak te kiezen. Jammer, maar het is zoals het is.

Als blijkt dat Yari inderdaad de vader is van de kittens van Jolie dan betekent dit dat zij een hoog inteeltpercentage hebben. Jolie is namelijk het nichtje van Yari. Dit is uiteraard niet wat je als fokker moet willen, maar helaas gebeuren dit soort dingen soms. Ik verbleef in het buitenland op het moment dat Jolie krols werd, wat niet wegneemt dat het laten dekken van mijn poezen en het voorkomen van ongewenste combinaties te allen tijde mijn verantworodelijkheid is. 

Zodra duidelijk is wie de vader is van Emerson, Lake en Palmer wordt dit uiteraard op de website vermeld. 

Pagina 1 van 4

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie