Inmiddels zijn de kittens van Britt 13 weken oud. De kleintjes van Jolie zijn archt weken. Het gaat met het hele stel prima. Lake van Jolie is een beetje ziek geweest afgelopen week. Hij eet inmiddels weer goed maar was flink afgevallen, dat moet hij nog wel even inhalen natuurlijk. De kittens van Britt hebben inmiddels goed door hoe het luk werkt, regelmatig zitten er een paar in de ren buiten. 

Sinds een paar dagen probeert Oskar weer voorzichtig om beneden te zijn. Britt had hem weggejaagd omdat ze mijn lieve rooie vriendje als bedreiging zag voor haar kittens, een afwijking die ze van haar moeder heeft meegekregen vrees ik. Ozzy woonde dus al wekenlang boven, maar inmiddels probeert hij het weer en het gaat redelijk goed. Echt vrij rondlopen durft hij nog niet, maar hij komt wel weer bij me kroelen en als er natvoer wordt geserveerd zit hij op de hoge krabton te wachten tot ik hem daar zijn bakje geef. 

Jude en Pepper, zonen van Bitt, zijn inmiddels gereserveerd. Ze gaan samen wonen bij een leuk gezin met drie jonge kinderen. Voor Lizzy is interesse getoond uit het buitenland, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen. Maggie is nog op zoek naar nieuw personeel. Van het nestje van Jolie zoeken Lake en Palmer nog een nieuw huis. 

Deze week geen nieuwe foto's van de kittens van Britt, zij veranderen ook niet meer zo hard. Van de jongens van Jolie heb ik zelf wat foto's gemaakt omdat Petra genoot van een lang Pinksterweekend. Deze vind je op de website.

 

Vorige week kwam het er er even niet van om een stukje dagboek te schrijven en ook het plaatsen van nieuwe foto's is er bij ingeschoten. Maar deze week maak ik het goed. Bij alle kittens staan nieuwe foto's, uiteraard weer gemaakt door onze huisfotograaf Petra van Wijk. 

De kittens van Britt mochten vorige week maandag mee naar de dierenarts. Ze zijn voor de eerste keer gevaccineerd en ze hebben hun microchip gekregen. Het hele stel werd goegekeurd door de dierenarts. Het was verbijsterend om te constateren dat kleine Lizzy een kilo woog, terwijl ze de dag ervoor nog onder de 9 ons zat. De kleine dame heeft zich enorm goed hersteld nadat ze zo ziek is geweest. 

Het drietal van Jolie struint sinds 2 weken ook beneden rond. Ze vinden het geweldig en ze stoeien en ravotten wat af met elkaar en met de kittens van Britt die hen uiteraard meteen accepteerden als nieuwe speelkameraadjes. Britt en Jolie ontfermen zich over alle kittens, al zijn de dames niet echt dikke vriendinnen en wordt er soms wt gemopperd over en weer. 

De kleinstjes van Britt hebben een beetje pech. Waarschijnlijk door het gebrek aan moedermelk hebben ze weinig weerstand waar ze op kunnen terugvallen. Eén voor één werden ze de afgelopen twee weken ziek. De 1 wat erger dan de andere. De symptomen wijzen op het calici virus, een virus dat alle katten wel bij zich dragen, en waar volwassen katten dorgaans genoeg weerstand tegen hebben. De kleintjes zijn nu alles bij elkaar aan een week of twee aan het kwakkelen. Vandaag dus maar weer met twee kleintjes naar de dierenarts. Daar bleek dat ze ook een darmparasiet heben opgelopen. Hier krijgen ze nu een gerichte medicatie voor in de hoop dat ze nu snel gaan opknappen.

Met de drie mannen van Jolie gaat het goed. Ik ben sinds een paar dagen begonnen met afspenen, omat 1 van de heren te weinig bij mama Jolie drinkt en ook geen fles meer wil. Ze heeft genoeg melk, maar hij heeft het te druk om goed bij haar te drinken. Sinds hij een beetje zelf eet groeit hij weer. Dus het gaat vast wel goed komen met de mannen.

Petra viertt momenteel vakantie in het buitenland dus er zijn dit weekend geen foto's gemaakt. Als de kittens volgend weekend goed zijn hesteld worden er weer nieuwe foto's gemaakt. 

 

Om te beginnen: Er staan nieuwe foto's op de pagina's van alle kittens. Petra is weer terug van vakantie en kon ook niet wachten om ze allemaal weer te zien. 

Met Britt's kittens gaat het inmiddels beter, al ben ik er nog niet helemaal gerust op. Als alles goed blijft gaan de komende week dan kunnen ze rond 24 mei worden ingeënt. Dat wordt dan de eerste vaccinatie, ze zullen pas rond week 16 gaan verhuizen.

Met de drie jongens van Jolie gaat het uitstekend. Ze groeien als kool en eten ondertussen alle drie zelfstandig. Ze zitten nog in het rennentje maar dat zal niet lang meer duren, want ze doen serieuze pogingne om eruit te klimmen. Emerson is inmiddels gereserveerd, er is interessse voor twee katertjes maar nog niet duidelijk of dit de jongens van Britt, van Jolie of een combinatie gaat worden, en of het sowieso wel doorgaa, want de mensen die interesse hebben getoond moeten natuurlijk wel er helemaal voor gaan. We gaan het afwachten., we hebben geen haast. 

De afgelopen week was spannend voor Jolie en haar drie kittens. Op vrijdag 19 april werd ze opgenomen bij de dierenarts samen met de drie kleintjes. Jolie wilde niet eten, gaf nauwelijks melk en voelde zich duidelijk niet lekker. De kittens hadden problemen met op temperatuur blijven en groeiden dus niet of nauwelijks ondanks dat ik probeerde ze bij te flessen. Daar kwam bij dat 1 van de kittens op donderdagavond zo zwak werd dat hij niet meer wilde drinken en naar adem hapte. Ik vreesde dat hij de nacht niet zou halen maar tot mijn verbazing leefde hij de volgende ochtend nog. Als door een wonder knapte hij op toen hij eenmaal samen met zijn broers en mama Jolie onder de warmtelamp lag. Jolie bleek een baarmoederontsteking te hebben waarvoor ze een antibioticakuur kreeg. In de dagen daarna ging het op zich goed met moeder en kittens, maar de kleintjes bleven zorgelijke temperatuurschommelingen houden. Pas dinsdag waagden we het er op om ze weer naar huis te halen en gelukkig gaat het heel goed nu.

Jolie geeft niet veel melk meer nadat ze ziek werd, dus ik fles de kleintjes bij zoals dat ook bij de dierenarts gebeurde. Maar dat vind ik niet zo erg. Ze groeien goed en het zijn drie lieve en knuffelige kereltjes aan het worden. Ik heb ze de namen Emerson, Lake & Palmer gegeven, vernoemd naar de Britse rockband die vooral in de jaren 70 vab de vorige eeuw succes had. 

Met de kleintjes van Britt gaat het ondertussen ook prima. Ze zijn wat aan het kwakkelen geweest met diarree en spugen, redelijk gbruikelijk rond deze leftijd en bij dit nest wel te verwachten omdat ze nauwelijks bij hun moeder hebben gedronken en dus ook geen colostrum hebben gekregen. Vanwege het ziek zijn gaat de groei nu net zo hard, maar dat halen ze hopelijk snel in.

Inmiddels heb ik besloten dat Ticket Jr. in de cattery blijft. Aanvankelijk was het plan om een meisje te houden, maar met op dit moment maar liefst 8 open dames vond ik het niet zo verantwoord om nog een meisje aan te houden. Er zijn weliswaar ook 3 open katers, maar Yari zal na wellicht nog 1 dekking later dit jaar zeer waarschijnlijk gecastreerd worden. 

 

Pagina 1 van 3

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie