12-08-2018: Verdriet om Michael, hoop voor Mary

Het was een verdrietige week in Cattery Jarinina. Terwijl ik zelf naar de bruiloft van een bevriende fokker was, overleed in de vroege ochtend van 7 augustus volkomen onverwacht Michael, één van de drie rode mannetjes van Ella. De oppas, zelf fokker en dus ervaren genoeg, vond hem 's morgens koud en benauwd en vrij snel daarna overleed het mannetje. We denken dat hij een longontsteking heeft opgelopen. 

En op donderdag ging het mis met Mary. Omdat ze niet genoeg bij mama Ella dronk was ik haar volledig aan het flessen. Dat ging goed, ze dronk netjes iedere voeding. Maar om 9 uur 's avonds wilde ze ineens geen flesje. Toen ik het 3 kwartier later nog eens probeerde wilde ze nog steeds niet drinken en zag ik haar naar lucht happen. Hevig geschrokken belde ik de spoeddienst van de dierenarts. Een half uurtje later lag ze bij de DA op de tafel. Mary bleek ondertemperatuur te hebben en kreeg meteen antibiotica en we pakten haar warm in. Ik nam haar mee naar huis waar ze even later het flesje weer pakte. Ook 's nachts dronk ze goed. Maar toen ik de volgende morgen met haar naar mijn eigen dieranarts ging was haar temperatuur nog steeds veel te laag. Dus werd ze opgenomen en ging ze onder de warme lamp. Op dit moment is Mary nog bij de kliniek. Het gaat beter met haar, ze blijft beter op temperatuur en is levendiger. Heel misschien mag ze vanavond naar huis, zo niet dan wellicht morgenochtend. Ik hoop dat ik met mijn kleine zwarte moppie net op tijd was en dat ze het gaat redden.

Petra heeft vrijdagavond nieuwe foto's gemaakt. Maar omdat Mary er niet was zijn er van haar nog geen foto's. Ik wacht even met plaatsen, in de hoop dat er ook nieuwe foto's van Mary kunnen worden gemaakt.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie