20-07-2018 De kittens zijn ruim 3 weken oud

Het drietal van Kjaare en Odin is inmiddels ruim drie weken oud. Ze scharrelen inmidels wat rond in het rennetje. Het gaat best goed met ze ondanks dat mama Kjaere er soms een beetje met de pet naar gooit als het om het opvoeden gaat. Ze ligt alleen bij haar kroost als ze dat nodig vindt en dat is niet zo heel vaak. De kittens zijn de afgelopen week dan ook niet zo heel lekker gegroied. Ik heb kleine Richard een paar dagen nog bijgevoed. Vreemd genoeg ging het vanaf donderdag ineens beter met groeien bij hem. Hij groeit netjes zo'n tien gram per dag en bijvoeden wilde hij eigenlijk niet meer. Omdat ik hem ook niet te hard wil treiteren ben ik daar dus maar mee gestopt. 

Ik heb de twee grootsten van de week een hapje vlees laten proeven maar dat konden ze nog niet zo waarderen. Volgende week nog maar eens proberen in de hoop dat mama's melk nog even genoeg is voor de kleintjes. 

Ella begint aan haar laatste loodjes. Ze moet nog ruim anderhalve week en dan zal ze hopelijk voor het eerst moeder worden. Gelukkig heeft ze niet zo'n heel dikke buik. Het is op dit moment zo warm buiten dat ook de andere katten er loom van worden, laat staan als je hoogzwanger bent. 

Petra heeft gisteren heel leuke foto's gemaakt van Kjaere en de kittens. Omdat ik hopelijk maandag mijn oude vertrouwde laptop weer terug heb zal ik dan wat nieuwe foto's plaatsen van Emmeline, Paddy en Richard. 

 

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie