30-06-2018: Mama Kjaere

Onze lieve Kjaere is moeder geworden. Op dinsdag 26 juni heeft ze het leven geschonken aan haar eerste nestje. De bevalling ging zo snel dat mama poes het niet kon bijbenen. Ze moest het ook nog stellen zonder mijn hulp, want toen ik om 3 uur 's nachts ging checken was er nog niets aan de hand en drie uur later had ze vier kittens op de wereld gezet. Eén daarvan bleek overleden. Het kleintje zat nog in de vliezen, ik vrees dat Kjaere gewoon simpelweg de tijd niet had om ze op tijd schoon te poetsen. Heel jammer, maar het is niet anders.

De drie kleintjes die wel levend ter wereld kwamen heb ik snel voor haar afgenaveld. Ze wilde geen placenta's eten dus die maar meteen weggegooid. Een schoon bedje voor haar gemaakt, ze was in een holletje van de krabton gekropen om te bevallen. Daarna de kittens gewogen en bleek dat twee netjes boven de 100 gram zaten en nummer drie net 74 gram woog. Dat was even schrikken, maar we zijn inmiddels 5 dagen verder en hij doet het uitstekend. Kjaere heb ik 's middags mee naar de dierenarts genomen voor een checkup. Alles was in orde, alleen wat verhoging waar ze voor de zekerheid een ontstekingsremmer voor heeft gekregen. De dierenarts heeft ook gelijk even de geslachten van de kittens gecheckt, we hebben 1 poesje en twee katertjes, alle drie blauw met wit. Of ze tabby of zilver zijn is nu nog wat lastig te zien. 

Kjaere is ene zorgzaam moedertje. Ondanks de warmte van de laatste dagen en de hitte die nog komt zorgt ze goed voor haar kleintjes. Ze ligt meestal naast haar kraamdoos omdat erin te warm is. Maar zodra er een kitten piept dan staat ze op om te gaan kijken bij haar kroost.

Op het poesje is momenteel een optie, de twee katertjes zijn beschikbaar.

 

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie