23-06-2018: De laatste loodjes voor Kjaere

Voor Kjaere is de laatste week van haar zwangerschap aangebroken. Ze heeft een gezellig rond buikje maar desondanks beweegt ze zich nog best soepel. Ze springt nog vanaf de grond op de aanrecht als het moet. Daar meldt ze zich regelmatig voor een hapje extra natvoer. Dat heeft ze ook wel nodig om haar kleintjes goed te laten groeien.  In de tweede helft van volgende week zal ze waarschijnlijk gaan bevallen. Ook papa Odin is erg benieuwd naar zijn kinderen, hij is erg lief voor Kjaere die af en toe een wasbeurt van hem krijgt. 

Ook Ella is nu toch echt zwanger. De tweede poging met Yari is succesvol gebleken. Zij is nu drie weken zwanger en heeft dus nog even te gaan. De kittens van Yari en Ella worden begin augustus verwacht. Hiermee is de cirkel rond voor wat betreft de huidige lijnen van de cattery. Want Yari stamt af van Nina en Ella is een kleindochter van Kirsti, de twee poezen die nieuw in de cattery zijn gekomen om mijn lijnen mee op te bouwen. Dat wil niet zeggen dat ik nu stop met fokken, maar dat er nu voor het eerst een nestje wordt geboren van twee katten die hier geboren zijn vind ik wel bijzonder. 

Leica logeert nog steeds in Dordrecht waar ze het prima naar haar zin heeft. Ze speelt met haar leeftijdgenootjes en volgens haar pleegmoeder groeit ze gestaag. Omdat ze vorige week opnieuw krols werd blijft ze voorlopig nog even op veilige afstand van de katers hier, hoewel die inmiddels alle drie op Suprelorin staan en hopelijk over niet al te lange tijd tijdelijk onvruchtbaar zijn. 

 

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie