02-06-2018: Kjaere is op de helft en nog meer babynieuws

De zwangerschap van Kjaere is inmiddels op de helft. Ze is nu vijf weken zwanger en alles gaat tot nu toe voorspoedig. Ze is nog niet heel veel aangekomen, maar ik hoop dan ook dat het geen groot nestje gaat worden omdat het voor haar de eerste keer is en omdat ze best nog wel jong is. Ze eet nog steeds niet heel veel, en haar voorkeur gaat nog steeds uit naar tonijn of "iets met tonijn". Wat wel vervelend is, is dat Gitta haar regelmatig belaagt. Het lijkt wel of de Grande Dame jaloers is op het feit dat Kjaere zwanger is. Regelmatig jaagt Gitta Kjaere op en dan zit Kjaere boos en verontwaardigd in en hoek van de kamer te blazen.

Odin is afgelopen week mee geweest naar de dierenkliniek. Hij is bij de radiologe geweest voor zijn eerste HCM/PKD echo. De uitslagen waren allebei prima, een prachtig hartje en mooie nieren zonder afwijkingen. Ik had eigenlijk niet anders verwacht maar het is toch altijd prettig om het zwart op wit te hebben. Daarna  mocht hij nog even langs bij de dierenarts voor het laten plaatsen van een Suprelorin chip, want op korte termijn heb ik verder even geen plannen met Odin. Ook is er een swab afgenomen om te testen op GSD IV en PKDef, de uitslagen daarvan worden half juni verwacht. 

Deze week werd Ella eindelijk weer krols. Deze keer zijn er wel geslaagde dekkingen geweest door Yari. Ella is gedekt tussen 30 mei en 1 juni, als het deze keer raak is dan verwacht ze haar eerste nestje eind juli. 

Odin kreeg vanwege het plaatsen van de Suprelorin erg last van een "hormonenstorm". Dat is normaal, aangezien dit middel zorgt voor een piek in de aanmaak van hormonen waarna het lichaam uiteindelijk stopt met de aanmaak totdat e Suprelorin is uitgewerkt en dan keert de rust terug. Hij begon kleine Leica te belagen en dekpogingen te doen. Die reageerde daarop door een soort van krols te worden. Aangezien de jongedame pas vijf maanden is, is een zwangerschap zeer onwenselijk. Daarom bivakkeert ze nu samen met Ella op de kattenkamer. Ella moet daar nog een paar dagen blijven tot ze volledig krols af is en Leica tot Odin haar niet meer belaagt. Wat Leica betreft wordt het afwachten of deze krolsheid een misverstand was of dat ze er gewoon heel vroeg bij is. Dat laatste lijkt me niet heel waarschijnlijk, aangezien ze nog steeds geen 2 kilo weegt. Ik heb altijd begrepen dat poezen pas vruchtbaar worden als ze een gewicht van rond de 3 kilo hebben bereikt, maar misschien is Leica de uitzondering die de regel bevestigt. We wachten af.

Yari gaat als het zeker is dat Ella zwanger is mee naar de dierenarts. Ik weet nog steeds niet wat het gaat worden. Ik neig naar castratie, maar misschien wordt het toch nog een keer een Suprelorin. 

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie