17-04-2018: Afscheid van Jolie's kittens

Dit wordt het laatste stukje over de kittens van Jolie. Want e kittntijd zit er nu toch echt op. Nadat eerder al de kittens van Jenna en Jayne zijn verhuisd, is het nu de beurt aan het vijftal van Jolie om op eigen benen te gaan staan.

Ricoh, die vanaf nu Brianna heet, woont nu in Castricum en ik wens haar daar een mooi leven. Fuji verhuist morgen naar Alphen a/d Rijn en ook voor haar ziet de toekomst er zonnig uit. De verhuizing van de twee jongens is over ongeveer twee weken en dan keert de rust weer een beetje terug. Voor zover dat kan, want inmiddels telt Casa Jarinina 17 katten.

Er zijn plannen voor volgende nestjes. Ella is krols geweest en Yari heeft haar enthousiast het hof gemaakt. Maar ik heb geen succesvolle dekking gezien dus ik ga er vanuit dat het (nog) niet is gelukt en dat we een volgende ronde moeten afwachten. Oskar heeft sinds een paar weken weer een suprelorin implantaat en zijn katergedrag begint al flink minder te worden. Voor hem hopelijk een jaartje rust.

Ik heb besloten dat Forester wordt gecastreerd. Ik had even het idee om hem met Kjaere een nestje te laten krijgen maar ik vind het toch wat te omslachtig worden om vier open katers in huis te hebben. En omdat hij verder geen dames hier heet met wie hij zou kunnen heb ik besloten dat hij het leven van een hopelijk gelukkige castraat mag gaan leiden. Forester zal over een maandje of twee dan ook een bezoekje aan de dierenarts gaan brengen. 

De pagina met Jolie's kittens zal nog even op de website blijven staan. Petra heeft vorig weekend van de kittens de laatste mooie foto's gemaakt. Ricoh was toen al verhuisd, dus van haar wat laatste kiekjes die ik zelf heb gemaakt. 

Het was een roerige tijd met veel zorgen maar ook met heel veel mooie momenten. Tien kittens heb ik samen met hun mama's mogen grootbrengen de afgelopen maanden. Ik ben opnieuw weer trots dat dat is gelukt. Ik wens Queen, Blue, Porthos, Athos, Ricoh, Fuji, Nikon en Canon een mooie toekomst en een hopelijk lang en gezond leven. En dat geldt natuurlijk ook voor Forester en Leica die in de cattery blijven wonen. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie