11-04-2018: De laatste weken met Jolie's kittens

Vanwege verdrietige privé omstandigheden is het even geleden dat ik een stukje in het dagboek schreef. 

De kittens van Jolie zijn afgelopen maandag mee geweest nar de dierenarts voor hun tweede enting. De week daarvoor heeft Nikon zijn rabiés vaccinatie gekregen ter voorbereiding van zijn verhuizing naar Belgié. Aan het einde van deze week verhuist Ricoh als eerste. Nikon en Canon blijven nog een paar weken. Nikon omdat hij naar België verhuist en dat pas kan als zijn rabiës enting geldig is. Canon verhuist ook wat later omdat in de cattery waar hij gaat wonen op dit moment een jong nestje woont en we die natuurlijk niet ziek willen laten worden mocht hij iets meenemen uit onze cattery. Niet dat er besmettelijke ziektes hier heersen, maar iedere cattery heeft zijn eigen bacteriecultuur en dat kan soms bij verhuizing tot ziekte leiden. Dus we nemen even geen risico.

Fuji zoekt nog een nieuw huisje en dat verbaast me want ze is zo lief en zo leuk. Het is een parmantig dametje dat heel stoer oveal bovenop klimt en zelfs de strijd aan gaat met Forester die ruim een kilo zwaarder is dan zij. Maar anderzijds zijn ze ook de dikste maatjes en liggen ze samen te slapen. 

Met Forester gaat het steeds beter. Hij niest bijna niet meer en daar ben ik natuurlijk super blij mee. Ik heb wel besloten hem niet voor de fok in te zetten. Vier open katers vind ik toch wel erg lastig om te managen. En omat hij ook maar beperkt inzetbaar is voor mijn dames heb ik besloten om hem te laten castreren. Dat gaat over een paar maanden gebeuren. Of hij echt voorgoed blijft is nog niet helemaal zeker. Misschien dat ik op een zeker moment toch nog een ander thuisje voor hem ga zoeken als het niezen echt helemaal is verdwenen. Maar voorlopig mag ik lekker geniete n van dit heerlijke ventje en daar ben ik natuurlijk erg blij om.

Ik ga deze dagen een poging doen om nog wat laatste foto's te maken van de verhuizende kittens. En natuurlijk van Fuji, in de hoop dat ook zij snel een fijn thuis gaat vinden.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie