25-03-2018: Afscheid van de kittens van Jayne en Jenna

Afgelopen vrijdag kregen Porthos en Queen bezoek van twee lieve dames uit Almere. De dames waren het er al snel over eens: Porthos en Queen zouden bij hen gaan wonen als ik dat goed vond. Ze hadden zelfs het kittengeld al bij zich en de reismand stond klaar in de auto. Normaal gesproken geef ik geen kittens mee als mensen voor het eerst komen kijken. Maar meestal komen mensen ook kijken als de kittens nog niet oud genoeg zijn om te mogen verhuizen. Porthos en Queen waren daar al wel aan toe. En omdat Almere ook niet echt "naast de deur" is en ik de kittens zelf niet kan brengen, heb ik ermee ingestemd dat ze gelijk mee gingen. Dus snel het kittenpakket bij elkaar gezocht en de eigendomsbewijzen ingevuld. Pas nadat de dames al een paar minuten waren vertrokken zag ik dat de stambomen, paspoorten en eigendomsbewijzen nog op de bank lagen... Die ga ik dus nu maar aangetekend opsturen. 

Blue verhuist waarschijnlijk deze week naar haar nieuwe huis, cattery Froskeland in Dordrecht. Ze zal daar warm worden onthaald door Maureen en Dick, de fokkers van haar moeder Jenna. En dan is alleen Forester er nog, mijn lieve roodwitte mannetje waarvan ik zo blij ben dat hij bij mij blijft. Afgelopen week is hij flink ziek geworden, waarschijnlijk een combinatie van het niezen waar hij al last van had en de vaccinatie. Donderdag ging ik met een behoorlijk ziek mannetje naar de dierenarts. Hij kreeg een kuurtje antibiotica en al na het toedienen van één dosering knapte hij wonderbaarlijk op. De kuur wordt uiteraard afgemaakt, maar gelukkig zit zijn neusje niet meer verstopt en is het niezen weer "back to normal". 

Petra heeft afgelopen zaterdag nieuwe foto's gemaakt van de kittens van Jolie en Niels. Het gaat gelukkig goed met het vijftal, ze lijken geen last te hebben van de vaccinatie. Als alles  goed  blijft gaan mag Nikon eind volgende week naar de dierenarts voor zijn rabiës enting omdat hij in België gaat wonen. En dan wordt het aftellen. Ricoh, die Brianna gaat heten, zal als eerste verhuizen. Nikon moet nog even wachten totdat hij naar België mag reizen en ook Canon blijft hier nog een paar weken omdat er bij zijn nieuwe butlers net een nestje is geboren en die kittens nog erg kwetsbaar zijn. Fuji krijgt eind volgende week visite, het is even afwachten of dat een klik oplevert. Zo niet dan staan er voor haar nog mensen in de wacht. 

Er zijn ook al wel weer nieuwe plannen. Eigenlijk wilde ik een tijdje rust na de enerverende periode met de kittens, maar omdat Yari's suprelorin staafje uitgewerkt lijkt heb ik besloten Ella van de poezenpil te halen. Ze is nog niet krols geworden, maar zodra ze krols wordt mag Yari haar dekken. We zullen zien of het gaat lukken.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie