03-03-2018: Fuji en Leica op weg naar herstel

Fuji en Leica zijn echt flink ziek geweest. Nadat ze vorige week vrijdag werden opgenomen in de dierenkliniek in Gorinchem ben ik zaterdag door de dierenarts ingelicht dat ze beiden verder waren afgevallen en dat er werd overgegaan tot om het uur dwangvoeren. Ik ben die ochtend even bij ze gaan kijken. Ze zaten samen in een opnamekooi met een lekkere warme lamp erboven. Ze waren nog best levendig en kwamen kroelen. Zondag ging het ietsje beter en ben ik ook weer even bij ze op bezoek geweest. Fuji at een beetje zelf uit een bakje Hills A/D dat in hun kooi stond. Maandagochtend weer contact met de dierenarts en toen waren ze genoeg hersteld om naar huis te mogen. Die middag ben ik de meisjes gaan halen. Allebei rond de 5 ons qua gewicht, het houdt niet over voor kittens van 8 weken. Maar ze deden zo hun best. Ondanks dat ze allebei een zeer bekje hadden vanwege zweertjes op hun tong (een symptoom van het Calici virus) deden ze hun uiterste best om te eten. Vers vlees van Carnibest ging er nog het beste in. Met ups en downs aten ze de afgelopen dagen beter en soms weer minder goed. Fuji, die eerder ziek werd dan haar zusje Leica, herstelde als eerste. Vandaag lijkt het erop dat ook Leica op de goede weg is. Ze beginnen voorzichtig wat aan te komen en ook weer een beetje te spelen. Ze gaan het wel redden, mijn dappere moppies.

Forester krijgt sinds een aantal dagen een weerstand verhogend middel om hem van het niezen af te helpen. Maar het lijkt nog niet echt te helpen. Als ik komende week met de oudste kittens naar de dierenarts ga voor hun 2e vaccinatie gaat hij mee en gaan we maar weer overleggen.

Ik heb vanmiddag een dappere poging gedaan om van alle kittens foto's te maken. Ze zijn nog niet eens zo beroerd. Ik ben geen Petra van Wijk maar het kan er best mee door. Ik ga morgenavond een poging doen om van alle kittens wat foto's op de website te zetten.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie