24-02-2018: Een roerig weekje

v

Het gaat weer niet helemaal zoals het zou moeten in Casa Jarinina. Nadat de oudste kittens enkele weken geleden door het calici (zeg maar griep) virus werden getroffen zijn nu de kleintjes van Jolie aan de beurt. En omdat dat toch al geen zwaargewichten zijn baart dat extra zorgen. Woensdag ben ik met Fuji bij de dierenarts geweest omdat ze veel was afgevallen. De dierenarts kon niet zoveel bijzonders vinden. Ze had geen koorts en alles voelde en klonk verder goed. Dus afgesproken dat ik haar ontstekingsremmer zou geven en het verder aankijken. Donderdag ging het redelijk maar vrijdag wilde ze niets meer eten. En ze woog nog steeds maar vijf ons. Haar zus Leica deed inmiddels ook mee, ook die flink afgevallen en geen eetlust. Na overleg met de dierenarts heb ik de dames naar de kliniek gebracht voor een korte logeerpartij. Ze hebben daar meer ervaring met dwangvoeren en meer mogelijkheden om ze weer aan het eten te krijgen. 

Gisteravond contact gehad en afgesproken dat ze ook vannacht nog zouden blijven. Er was een student die voor de nacht in de kliniek was en daardoor ook de kleintjes 's nachts in de gaten kon houden en kon voeden. Straks maar eens bellen hoe het ervoor staat met de dames. De andere drie gaan tot nu toe gelukkig nog goed. 

Ik heb inmiddels besloten dat Forester in de cattery blijft. Dat was absoluut niet de bedoeling, maar hij blijft maar niezen en een oorzaak is lastig te vinden. Een kuur doxy heeft ook geen resultaat opgeleverd. En aangezien ik geen kat laat verhuizen die niest, ondanks dat hij verder nergens last van lijkt te hebben, blijft mijn rood witte vriendje maar hier wonen. Vanwege de antibiotica die Forester heeft gekregen is hij wel flink gegroeid. Hij is ruimschoots de zwaarste van de vijf oudste kittens. En hij weet inmiddels als enige hoe het kattenluik werkt. Gisteren was hij mee naar buiten gegaan toen ik een kattenbak ging vullen met schoon grit. Ik besloot hem maar even buiten in de ren te laten. Toen ik 10 minuten later wilde kijken of hij alweer naar binnen wilde zag ik het kattenluikje van buitenaf open gaan en piepte er een roodwit snuitje naar binnen. Oké, ik hoef hem dus niet naar binnen te roepen als hij weer eens buiten is.

Morgen komt er bezoek uit België voor Porthos, en komende week voor Fuji en Ricoh. Dat wil zeggen, als Fuji voldoende is hersteld, anders stel ik dat natuurlijk uit. Queen is nog op zoek naar nieuwe baasjes, maar dat komt ook vast wel goed. Ze is zo lief en leuk.

Omdat de jongste kittens nog niet goed op gewicht zijn en vanwege het ziek worden van Fuji en Leica wordt hun eerste enting met minimaal een week en misschien met twee weken uitgesteld. Normaal is de eerste vaccinatie met 9 weken maar dat gaat in ieder geval niet door. Dit betekent uiteraard ook dat de verhuizing van de kittens opschuift. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie