10-02-2018: Keuzes in de cattery

Er zijn een paar keuzes gemaakt de afgelopen dagen. Allereerst heb ik besloten dat Jarinina's Leica in de cattery blijft en dat haar zusjes Fuji en Ricoh beschikbaar komen. Hiervoor is interesse getoond, maar nog geen definitieve reservering gedaan.

Daarnaast zal Jarinina's Imperial Blue zeer waarschijnlijk bij mijn vrienden Dick en Maureen van cattery Froskeland gaan wonen. Ze komen volgende week op bezoek om haar voor het eerst in het echt te zien. Dat was er nog niet van gekomen omdat zij op dit moment ook zelf twee nestjes hebben, waar overigens ook nog kittens van beschikbaar zijn.

Tot slot heb ik moeten besluiten dat Jarinina's Old Forester voorlopig op "hold" gaat. Hij is al een paar weken aan het niezen als gevolg van het calici virus. De dierenarts is ervan overtuigd dat hij op zal knappen, maar dat het gewoon even kan duren. Omdat ik uiteraard geen kitten wil verkopen of laten reserveren waarvan ik weet dat hij nu niet volledig gezond is, is Forester tijdelijk niet beschikbaar. Wie weet over een aantal weken. Interesse tonen kan, maar hij zal zeer waarschijnlijk later verhuizen dan gepland.

De kittens van Jolie zijn gisteravond naar de kattenkamer verhuisd. Het rennetje in de slaapkamer werd nu toch echt te klein en ze begonnen er dan ook zeer gedecideerd uit te klimmen. Nu wonen ze op de kattenkamer met mama Jolie en zeer regelmatig bezoek van de andere katten en natuurlijk van de grote kittens, die de kleine ukkies machtig leuk vinden. Hun gewichten zijn nog niet super, en nu ze meer bewegingsvrijheid krijgen zal het zwaarder worden waarschijnlijk ook nog niet vlot gaan, maar tot nu toe zijn al mijn kittens in de afgelopen tien jaar altijd gewoon groot gegroeid, dus dat zal met dit vijftal ook wel gebeuren neem ik aan. 

Ik heb vorige week geen foto's geplaatst omdat ik even de tijd wilde besteden aan de oudste kittens, waarvan er vier ziek zijn geweest. Op Forester na, waarschijnlijk beschermd door de antibiotica die hij al kreeg vanwege het niezen, kregen ze allemaal een darmvirus. Na een korte antibioticakuur knapten ze gelukkig razendsnel op en nu is alles weer prima in orde met Athos, Porthos, Queen en Blue. 

Vandaag of uiterlijk morgen komen er van alle kittens nieuwe foto's gemaakt door onze toegewijde huisfotograaf Petra van Wijk.

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie