05-02-2018: Kinderziektes deel 2 en Athos heeft een nieuw thuis

Het virus heeft inmiddels zo ongeveer alle vijf de oudste kittens geveld. De enige die nog vrolijk rond stuitert is Forester, want die krijgt al ruim een week antibiotica omdat hij loopt te niezen.

Gisteren ben ik met een behoorlijk zieke Queen bij de dierenarts geweest. Ze kreeg een flinke spuit onderhuids vocht en een prikje tegen de koorts, want de thermometer kwam tot 39,8, en dat is zelfs voor een kat met een normale lichaamstemperatuur van 38,5 toch echt wel te hoog. Vanmorgen was het nog niet veel beter dus opnieuw met de kleine meid richting dierenarts voor nog een dosis vocht en nu maar op de metrobac omdat ze sinds gistermiddag ook diarree heeft. Het lijkt er op dat ze toch al wat opknapt, nu maar hopen dat dat doorzet.

Athos en Porthos waren gisteren ook niet in goede doen. Ze hebben de hele dag nauwelijks gegeten. Ik zag ze gelukkig wel allebei water drinken. Vandaag heeft Porthos wel weer wat gegeten, Athos ging overstag toen ik vanmiddag kippendijen kookte en de heren daar wat van voorzette. 

Kleine Blue is de laatste in de rij die nu ook niet in orde is. Ook zij heeft diarree en mocht dus mee voor een wasbeurt onder de kraan. Blue heeft net als haar zusje Queen inmiddels een dosering metrobac gekregen, een middel tegen "eencelligen", oftewel een maag/darm virus. 

Athos en Porthos hebben afgelopen zaterdag bezoek gehad van mensen waar al een Jarinina poes woont. Zij willen graag een vriendje voor hun Misty. Na rijp beraad is de keus op Athos gevallen. Hij is dus gereserveerd, Porthos is beschikbaar.

Ook het drietal van Jenna heeft bezoek gehad. Maar deze mensen hebben laten weten verder te gaan kijken. Er is een optie op Queen en Blue, maar deze geldt voor één van beide meisjes. De ander komt weer beschikbaar zodra er een besluit over de optie is genomen. 

Vanwege alle zorgen om de kittens komt het er even niet van om nieuwe foto's te plaatsen. Petra heeft afgelopen vrijdag, toen er nog niemand ziek was, mooie foto's gemaakt van alle kittens. Ik hoop komende week een moment te vinden om ze alsnog op de website te zetten. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie