03-02-2018: Kinderziektes

Kleine kittens grootbrengen gaat meestal gepaard met de bekende kinderziektes. Gelukkig valt het tot nu toe allemaal erg mee. De enige die de klos is, is Forester. Hij liep al een paar dagen te niezen en vorige week bleek dat hij zweertjes in zijn bekje had. Deze worden veroorzaakt door het Calici-virus, vergelijkbaar met het griepvirus bij mensen. De kleine vent had moeite met eten en daarom kreeg hij van de dierenarts een ontstekingsremmer en antibiotica voorgeschreven. Het is een wat hardnekkig virus want hij is nog steeds niet helemaal hersteld. De kuur is dus nog even verlengd in de hoop dat hij nu toch echt helemaal op zal knappen.

Met de kleintjes van Jolie gaat alles tot nu toe voorspoedig. Omdat mama Jolie het zwaar begint te krijgen met het voeden van haar vijftal, ben ik een paar dagen geleden begonnen met afspenen. Vier van de vijf kittens eten inmiddels met smaak van een papje van kittenmelk met vers vlees. Alleen Leica is nog niet enthousiast en geeft de voorkeur aan mama's melk. Maar hopelijk zal ook zij binnen een paar dagen overstag gaan vers vlees gaan eten. 

verder is er eigenlijk niet zo veel te melden. De oudste vijf kittens stuiteren vrolijk rond, Ook Forester laat zich niet kennen, ondanks dat ik hem af en toe hoor niezen speelt en stoeit hij wat af met zijn zusjes en ook met Athos en Porthos, die hij de baas probeert te blijven ondanks dat ze net een slagje groter zijn dan hij.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie