28-01-2018: Een drukte van belang

Het gaat goed met alle kittens in Casa Jarinina.

De twee jongens van Jayne en Jari groeien als kool en zijn inmiddels allebei de kilo gepasseerd. Dat is echt heel vlot, ik geloof neit dat ik dat eerder heb meegemaakt met ruim 7 weken. Ze stuiteren door het hele huis en Porthos is ook al op zolder wezen kijken. Bij het afdalen op de open trap maakte hij een duikeling maar hij landde veilig op de overloop. Naar boven ging prima, en juist dan is er de kans dat een kitten tussen twee treden door schiet en zo op de trap naar de benedenverdieping terecht komt. Maar hij deed het goed :) Voor één van beide heren is serieuze interesse, kittenbezoek is inmiddels afgesproken om te zien wie het gaat worden als de klik er is. 

Het drietal van Jenna en Demi gaat ook goed. Kleine Forester is een beetje ziek geweest. Hij wilde slecht eten en was daardoor ook wat afgevallen. Een bezoek aan de dierenarts leerde dat hij een zeer bekje had als gevolg van een Calici (niesziekte) besmetting). Hier worden kittens met 9 weken voor ingeënt, maar kennelijk had hij dit "griepvirus" wat eerder te pakken. Een kuurtje antibiotica en ontstekingsremmer hebben hem er inmiddels alweer bijna helemaal bovenop geholpen. Hij eet weer als een kleine roodwitte bootwerker en heeft het gewichtsverlies alweer ruimschoots goedgemaakt. Er is belangstelling getoond voor Forester en één van zijn zusjes. Het andere zusje verhuist wellicht naar een bevriende fokker, maar definitief is dit nog niet. 

De kleintjes van Jolie en Niels worden steeds leuker. Ze zijn nu ruim drie weken oud en beginnen steeds meer met elkaar te spelen. Ze struinen lekker rond in het rennetje waar ze nu samen met mama Jolie in wonen. Af en toe komt er visite. Jayne ligt wel eens bij de kleintjes en ook één van de zonen van Jayne komt wel eens even buurten bij de ukkies. Ook het drietal van Jenna is erg nieuwsgierig. Door de spijlen van het rennetje wordt er voorzichtig met de pootjes tegen de kleintjes getikt om te zien of ze al willen spelen. Canon heeft inmiddels zijn nieuwe thuis gevonden, ook voor Nikon is serieuze belangstelling. Ik ben nog aan het dubben of één van de drie meisjes hier gaat blijven, voor hen is eveneens interesse getoond. 

Jayne is prima hersteld van haar castratie, ze heeft eigenlijk nergens last van gehad. Het is jammer dat ze niet nog een nestje heeft mogen krijgen met haar grote liefde Oskar, maar het is goed zo. 

 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie