21-01-2018: Hoe Salute veranderde in Queen

Inmiddels zijn we weer een week verder. De kleintjes van Jayne doen het supergoed. Athos is de grootste van de twee en is inmiddels de kilo gepasseerd. Zijn broer Porthos doet het wat rustiger aan. Het is een heerlijk stel die via mijn broekspijpen op schoot klauteren.

De jongens hebben deze week gezelschap gekregen van het drietal van Jenna. Omdat één van de drie uit het rennetje klauterde kon ik niet anders dan ze naar beneden verhuizen. Daar was Jenna het niet zo mee eens. Die had haar kinders liever boven op de kattenkamer. Maar hoe ze ook riep, ze wilden niet meer mee naar boven, ook al konden ze binnen een paar dagen de trap op en af klauteren net als Athos en Porthos. Vandaag heeft Jenna zich erbij neergelegd dat haar kittens nu beneden wonen en ligt ze soms gezellig bij ze.

Gisteren was kleine Salute niet lekker. Hij spuugde zijn hele maagje leeg en was echt een beetje zielig. Ik belde de dierenarts en kon een uurtje later op consult komen. De kleine uk werd onderzocht door een arts in opleiding en ineens had ik een helder moment. Ik vroeg haar nog eens goed te kijken of Salute wel een jongen was. Nou, dat was dus niet het geval. Salute was een poesje. Vanwege de hectiek in de eerste week na de geboorte van de kittens van Jenna was het me totaal ontschoten om daar goed naar te kijken en had ik automatisch aangenomen dat het een katertje was. Niet dus. Onze kleine zwart smoke met wit poeske mag vanaf nu door het leven als Jarinina's Highland Queen. 

Ook met het jongste vijftal gaat alles voorspoedig. Deze week nog wel even met Ricoh bij de dierenarts geweest omdat ze een wel erg gespannen buikje had, maar alles lijkt toch in orde met het meisje. De kleintjes zijn ondertussen twee weken oud, de oogjes zijn open en ze beginnen langzaam op katjes te lijken.

Er is inmiddels wel wat interesse voor de kittens maar alleen Canon heeft zijn nieuwe huisje inmiddels gevonden. Verder is er nog niets beslist. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie