13-01-2018: Full house in casa Jarinina

Het is gezellig druk in Casa Jarinina. De kittens van Jayne zijn inmiddels zes weken oud en racen sinds een paar dagen beneden rond. Ze hebben het prima naar hun zin samen. Athos heeft zich het spijkerbroek klimmen inmiddels uitstekend eigen gemaakt. Hij klimt zonder moeite bij me op schoot. Porthos heeft het daar meestal te druk voor. Die houdt zich liever bezig met het dood maken van speelmuizen.

De kittens van Jenna zijn nu vijf weken oud en ook die wilden meer ruimte. Salute klom uit het rennetje en toen ik hem terug zette was hij er binnen een paar minuten weer uit. Dus haalde ik het rennetje weg. Het drietal ging direct op onderzoek uit in de kattenkamer en niet snel daarna ook daarbuiten. Dat was iets minder geslaagd, want ze hobbelden al snel de trap af. Ze mee naar beneden nemen was een dilemma. Jenna is een zeer bescheiden poes en ze vindt het beneden veel te druk. Toen ik die stap uiteindelijk vanavond toch zette bleef mama Jenna dan ook maar even beneden en vertrok daarna naar boven. ik vond het erg sneu, want ze zorgt heel graag voor haar kroost. Gelukkig stond haar dochter Blue op een gegeven moment onder aan de trap te roepen. Dus haar heb ik weer mee naar boven genomen en ze kroop samen met mama in het krabpaalhuisje. De twee jongens van Jenna slapen op het moment dat ik dit schrijf samen met Jayne en haar zoons onder de bank op een oud ligstoelkussen. Dit was al de vaste slaapplaats van Jayne, Porthos en Athos en nu hebben Salute en Forester zich erbij gevoegd. 

Met het vijftal van Jolie gaat alles ook goed. Jolie geeft genoeg melk, ze groeien alle vijf goed en zijn, anderhalve week oud, de twee ons gepasseerd. Het heeft even geduurd maar ik kan ze inmiddels uit elkaar houden. Ze krijgen namen van fotocamera's, mede verzonnen door Maureen en Dick van cattery Froskeland, waar Niels, de vader van dit prachtige nestje, woont. 

Vandaag is huisfotograaf Petra van Wijk langs geweest om alle kittens weer op de foto te zetten. Ik hoop morgen tijd te kunnen vrijmaken om de website bij te werken en ook het nestje van Jolie aan jullie voor te stellen. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie