07-01-2018: Mama Jolie

Op 3 januari is Jolie bevallen van haar tweede nestje. Ze was die dag al wat onrustig, dus ik hield er rekening mee dat de bevalling nu echt aanstaande was. Dat kon ook bijna niet anders want och och wat was ze dik. Haar buik was zo naar beneden gezakt dat ik op haar rug alle botjes kon voelen. 's Avonds kroop ze in een krabton en bleef daar liggen. Niet echt een handige plek maar ik liet haar maar. Na een paar uur voelde ik dat ze weeën had. Rond een uur of 9 besloot ik om de andere katten alvast hun avondhapje vlees en natvoer te geven, Jolie kroop uit de krabton en zat op de bank toen ik zag dat ze een perswee had. Vlug legde ik haar in de klaarstaande kraamdoos, waar binnen een paar minuten het eerste kitten werd geboren. 

Jolie deed het rustig aan. Nummer 2 kwam om 10 uur, nummer 3 om kwart over 11. Nummer 4 meldde zich om half 1 's nachts. Daarna nam ik Jolie mee naar de slaapkamer en zette haar doos naast mijn bed. Ze lag rustig met haar kroost, maar ik meende toch nog wat in haar buikje te voelen. Toen ik in de vroege morgen van 4 januari wakker werd en voorzichtig in de doos voelde telde ik inderdaad 5 kittens. Ik deed een lichtje aan om te checken en inderdaad, het vijfde kiten was nog niet helemaal droog en zat nog aan de placenta. Jolie had ook van de andere vier kittens de navelstreng niet doorgebeten. Dat vond ik niet zo erg, gezien wat er met Jenna's kittens was gebeurd. Ik navelde het kleintje zelf af, zoals ik ook met de andere vier had gedaan en gaf het terug aan Jolie die braaf haar kind verder droog likte. 

Omdat ik zeker wilde weten dat alles in orde was met Jolie en haar kroost, maakte ik voor die ochtend een afspraak bij de dierenarts. Dokter De Beus checkte zowel Jolie als de vijf kittens en kon niet anders dan vaststellen dat ze allemaal in orde waren. Nadere inspectie leerde dat Jolie twee katertjes en drie poesjes op de wereld heeft gezet. Allemaal zwart met hier en daar wat wit. Zo te zien is 1 kitten effen, de rest lijkt tabby en er zit ook zeker zilvertjes tussen, doorgegeven door papa Niels av Froskeland. Jolie geeft goed melk, al na een dag wilden de kittens geen flesje als bijvoedig. Het enige probleem is nu nog dat ik de kleintjes niet echt goed uit elkaar kan houden. Dat wordt dus nog even oefenen.

De website wordt binnenkort bijgewerkt, huisfotograaf Petra is al langs geweest voor de eerste foto's. Ook van de kittens van Jenna en Jayne zijn nieuwe foto's gemaakt, deze komen ook binnenkort op de website.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie