Deze week heb ik vakantie. En dat komt goed uit want het is heerlijk nazomerweer en de kittens kunnen lekker naar buiten in de ren. De oudste drie worden nu echt groot. Paddy en Emmeline gaan lekker hun gang en stoeien wat af samen. Richard heeft nog steeds een achterstand op zijn broer en zus maar hij doet zijn best om die in te lopen. Hij is inmiddels qua gewicht de kilo ruim gepasseerd. Nog steeds is hij geen zwaargewicht maar hij belooft een gezonde en stoere Norenkater te worden. Zijn lieve snoetje vertedert me nog steeds. Hij moet alleen nog leren zijn nageltjes in te trekken zodat hij niet steeds overal aan vast blijft haken. 

Mika en Kimi doen het ook goed. Ze hebben, net als de drie oudsten op ongeveer dezelfde leeftijd, wat last gehad van hun darmen. Kimi is daar inmiddels goed van hersteld, Mika heeft nog wat last van diarree en wordt daarom nog ondersteund met probiotica. Hij heeft voortdurend honger en ondanks dat zijn darmen dus nog niet helemaal zijn hersteld groeit hij gelukkig weer, al is zijn broer hem nu wel ruim 2 ons voor. 

De kittens hebben het ondertussen prima naar hun zin. Ze rennen, stoeien en spelen, daarbij regelmatig geholpen door youngsters Forester en Leica, bij wie ze ook lekker mogen slapen als het zo uitkomt. 

Binnenkort mogen alle kittens mee naar de dierenarts. De kleintjes krijgen hun eerste vaccinatie en de chip. De drie oudsten krijgen hun tweede vaccinatie. Paddy mag dan verhuizen, maar hij heeft nog geen nieuw huisje gevonden. Ook Richard mag verhuizen, al ben ik voor hem extra kritisch als het om een nieuw thuis gaat. Gezien zijn voorgeschiedenis is en blijft hij mijn speciaaltje. 

Dit weekend is Kjaere opnieuw krols geworden ondanks dat ze de poezenpil krijgt. Ze liet dat niet echt merken, maar Yari had het wel door en heeft haar gedekt. Yari heeft een Suprelorin implantaat waardoor hij onvruchtbaar zou moeten zijn. Maar we moeten afwachten of deze niet geplande dekking succesvol was of niet. Kjaere zit nu apart met gezelschap van een paar andere dames om herhaling te voorkomen. 

 

Afgelopen woensdag was het zover: Het drietal van Kjaere mocht mee naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie. Normaal  gesproken krijgen kittens die hier rond de 10 weken, maar omdat deze drie ziek zijn geweest en Richard daardoor een groeiachterstand heeft opgelopen. Maar ze zijn alle drie gezond verklaard en hebben hun prikje gekregn. Ook zijn ze alle 3 voorzien van een micochip, iets waar Richard het niet mee eens was en dat liet hij horen ook. Zo klein als hij is, boos worden kan hij als de beste :-)

De twee roodwitte racemonsters van Ella doen het nog steeds goed. Ze lijken een tikje mee te krijgen van de vaccinatie van hun 3 blauwwitte vriendjes, maar het bleef bij even wat hangerig en een keertje spugen. Hopelijk blijft het met deze twee verder goed gaan en kunnen zij volgens schema worden ingeënt over een paar weken. 

Kirsti logeert momenteel bij cattery Froskeland. Een nestje met haar zat eigenlijk nog niet in de planning. Maar vanwege bijzondere omstandigheden gaan we zien of een zoon van Einar av Froskeland, die bij liefhebbers woont en dus eigenlijk niet voor de fok was voorbestemd, mooie babies met haar kan maken. Hopelijk wordt Kirsti één dezer dagen krols en kunnen we gaan zien of het plan gaat lukken.

ik had het al eerder aangekondigd: De twee jongens van Ella krijgen een nieuwe naam. Het thema "Three Man and a Baby" is immers niet meer van toepassing omdat twee van de vier kittens overleden zijn. Wellicht dat ik dit thema nog eens 'in de herhaling' ga doen.

De twee roodwitte mannetjes krijgen namen van Formule 1 coureurs, en wel 2 Scandinaviërs. Eentje rijdt al en tijdje niet meer, de andere op dit moment nog wel.

 Peter gaat Kimi hetn, naar Kimi Räikkonen. Jack wordt omgedoopt in Mika, vernoemd naar Mika Hakkinen.  Met de twee jongsten gaat alles tot nu toe voorspoedig. Ze eten goed, leren veel van de andere drie en zijn bovendine heerlijke knuffels. 

Richard krijgt sinds afgelopen week opnieuw een antibioticakuur omdat hij weer niet wilde groeien. Het blijft aanmodderen met de kittens van Kjaree, want ook Emmeline gaat de laatste dagen weer niet lekker. Aan vaccineren denken we dan ook nog niet, ondanks dat de kittens aankomende week 12 weken oud zijn. Gelukkig is Richard inmiddels alweer goed aangekomen en eet hij als een kleine bootwerker. Vooral rauwe kippendijfilet valt in de smaak, daar valt hij grommend op aan en afpakken is voor eigen risico.

Leica is nog steeds erg terughoudend sinds haar terugkeer nu twee weken geleden. Ze is vooral boven te vinden, en daar heeft ze het op zich wel naar haar zijn. Maar vooral Kjaere heeft het op haar gemunt. Die lijkt op het laatste moment alsnog moedergevoelens te krijgen en de neiging te hebben haar kittens te moeten verdedigen. Gelukkig komt Leica wel bij mij haar knuffels halen en heeft ze aan een paar katten hier wel fijn gezelschap.

Inmiddels zijn de kittens van Kjaere en Odin 13 weken oud. Normaal gesproken zouden ze nu zo onderhand gaan verhuizen. Maar dat gaat nog even duren. Ze lijken eindelijk van al hun kinderziektes hersteld. Ik denk er serieus over om in ieder geval Paddy en Emmeline deze week te laten vaccineren. Of Richard ook kan worden ingeënt is nog even afwachten. Hij doet het goed, maar hij groeit niet spectaculair en weegt nog steeds maar een krappe 850 gram. Dat is op papier te licht om te worden gevaccineerd, maar ik ga dat dan maar even overleggen met de dierenarts.

De twee mannen van Ella en Yari doen het prima. Kimi is de afgelopen week ook ziek geworden maar is gelukkig heel snel hersteld en het gwichtsverlies dat hij had heeft hij inmiddels alweer voor een groot deel ingelopen. 

Petra heeft dezze week geen foto's gemaakt want het kwam even niet zo goed uit. Dus hopelijk volgende week weer nieuwe foto's van alle ukkies

Hier weer een update uit Casa Jarinina. 4

Met de kittens van Ella, inmiddels 5 weken oud, gaat alles voorspoedig. Ze krijgen sinds een paar dagen vast voer en dat hebben ze razendsnel opgepikt. Ze weten het kattenbakje te vinden en daar zijn de eerste stevige vers vlees drolletjes al in gedeponeerd. Ze beginnen steeds meer te klimmen en te spelen. Het worden echte katjes. Ik denk erover om ze andere namen te geven. Na het overlijden van Mary en Michael is het theme Three Man and a Baby natuurlijk niet meer zo van toepassing.Hun stambomen zijn nog niet aangevraagd, dus ik kan er nog even over nadenken.

De kittens van Kjaere bljiven me kopzorgen geven. Kleine Richard leek opgeknapt maar toch wil het groeien bij hem nog niet vlotten. Dus ik blijf hem maar lekkere hapjes voeren en proberen goed aan het eten te krijgen. Paddy en Emmeline lijken het virus definitief te hebben overwonnen.

Leica is sinds ze afgelopen zaterdag weer thuis kwam nog steeds aan het wennen. Ze is drie maanden weg geweest en dat heeft wel de nodige aanpassingsproblemen veroorzaakt. Ze moet wennen alsof ze een nieuwe kat hier in huis is. Leica is veel boven, maar af en toe waagt ze het om naar beneden te komen en even naar buiten te gaan. 

Verder gaat alles gelukkig gewoon zijn gangetje hier. Als kleine Richie nog eens goed gaat groeien dan kan ik eindelijk weer rustig ademhalen.

 

Pagina 1 van 7

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie