De zwangerschap van Kjaere is inmiddels op de helft. Ze is nu vijf weken zwanger en alles gaat tot nu toe voorspoedig. Ze is nog niet heel veel aangekomen, maar ik hoop dan ook dat het geen groot nestje gaat worden omdat het voor haar de eerste keer is en omdat ze best nog wel jong is. Ze eet nog steeds niet heel veel, en haar voorkeur gaat nog steeds uit naar tonijn of "iets met tonijn". Wat wel vervelend is, is dat Gitta haar regelmatig belaagt. Het lijkt wel of de Grande Dame jaloers is op het feit dat Kjaere zwanger is. Regelmatig jaagt Gitta Kjaere op en dan zit Kjaere boos en verontwaardigd in en hoek van de kamer te blazen.

Odin is afgelopen week mee geweest naar de dierenkliniek. Hij is bij de radiologe geweest voor zijn eerste HCM/PKD echo. De uitslagen waren allebei prima, een prachtig hartje en mooie nieren zonder afwijkingen. Ik had eigenlijk niet anders verwacht maar het is toch altijd prettig om het zwart op wit te hebben. Daarna  mocht hij nog even langs bij de dierenarts voor het laten plaatsen van een Suprelorin chip, want op korte termijn heb ik verder even geen plannen met Odin. Ook is er een swab afgenomen om te testen op GSD IV en PKDef, de uitslagen daarvan worden half juni verwacht. 

Deze week werd Ella eindelijk weer krols. Deze keer zijn er wel geslaagde dekkingen geweest door Yari. Ella is gedekt tussen 30 mei en 1 juni, als het deze keer raak is dan verwacht ze haar eerste nestje eind juli. 

Odin kreeg vanwege het plaatsen van de Suprelorin erg last van een "hormonenstorm". Dat is normaal, aangezien dit middel zorgt voor een piek in de aanmaak van hormonen waarna het lichaam uiteindelijk stopt met de aanmaak totdat e Suprelorin is uitgewerkt en dan keert de rust terug. Hij begon kleine Leica te belagen en dekpogingen te doen. Die reageerde daarop door een soort van krols te worden. Aangezien de jongedame pas vijf maanden is, is een zwangerschap zeer onwenselijk. Daarom bivakkeert ze nu samen met Ella op de kattenkamer. Ella moet daar nog een paar dagen blijven tot ze volledig krols af is en Leica tot Odin haar niet meer belaagt. Wat Leica betreft wordt het afwachten of deze krolsheid een misverstand was of dat ze er gewoon heel vroeg bij is. Dat laatste lijkt me niet heel waarschijnlijk, aangezien ze nog steeds geen 2 kilo weegt. Ik heb altijd begrepen dat poezen pas vruchtbaar worden als ze een gewicht van rond de 3 kilo hebben bereikt, maar misschien is Leica de uitzondering die de regel bevestigt. We wachten af.

Yari gaat als het zeker is dat Ella zwanger is mee naar de dierenarts. Ik weet nog steeds niet wat het gaat worden. Ik neig naar castratie, maar misschien wordt het toch nog een keer een Suprelorin. 

Terwijl we in afwachting waren van kittens van Ella en Yari zorgden Odin en Kjaere voor een onverwachte verrassing. Kjaere kreeg net als de andere dames die niet "aan de beurt" zijn voor een nestje de poezenpil. Ik geef een zo laag mogelijke dosis van 1/2 tablet per 2 weken. Dat gaat meestal goed. Meestal, maar niet altijd. In dit geval dus niet, want Kjaere werd krols. Odin had dat snel door en besliste dat deze dame voor hem was. Vol overgave maakte hij zijn blauwwitte prinses het hof en hij heeft haar meerdere keren gedekt. Eerst dacht ik nog dat het niet zou gaan lukken, want Kjaere roldeniet na de dekking en dat is nodig om een eisprong op te wekken. Na een paar dekkingen had ze dat blijkbaar door en rolde ze wel. Drie weken later bleek dat ons "koetje" inderdaad zwanger is. De kittens van Odin en Kjaere worden eind juni verwacht.

Ella en Yari hebben ook een paar gezellige dagen gehad begin april, maar dit heeft niet in een zwangerschap geresulteerd. We wachten voor dit duo dus op een volgende krolsheid. Zodra Ella zwanger is zal Yari zeer waarschijnlijk worden gecastreerd.

De komende weken zal ik jullie via het Kattenkrabbels dagboek op de hoogte houden van de zwangerschap van Kjaere.

 

Aan de grootste drukte in Cattery Jarinina begint een beetje een eind te komen. Inmiddels zijn de oudste kittens allemaal verhuisd, behalve Forester natuurlijk, die in de cattery blijft. Forester is afgelopen maandag gezien door de dierenarts van Maureen en Dick in Dordrecht bij wijze van "second opinion". Hier is niets bijzonders uit gekomen. Ook deze dierenarts concludeert dat Forester weliswaar niest, maar dat hij verder een gezond katertje is dat een goede kans maakt om over zijn niesziekte heen te groeien. Daar hopen we dan maar op. Forester vermaakt zich ondertussen prima met ravotten met de kleintjes en dollen in de ren met Odin, die dat gelaten over zich heen laat komen.

Fuji is als enige uit het nestje van Jolie nog beschikbaar. De mensen die voor haar kwamen kijken besloten het toch niet te doen om hen moverende redenen. Degene die nog in de wacht stond heeft ook afgehaakt, om persoonlijke redenen. Fuji is gezond, ze is een klein opdondertje maar er is werkelijk niets mis met haar, dit is ook door mijn ervaren dierenarts bevestigd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ook Fuji een fijn thuis zal vinden. 

Vanwege verdrietige privé omstandigheden is het even geleden dat ik een stukje in het dagboek schreef. 

De kittens van Jolie zijn afgelopen maandag mee geweest nar de dierenarts voor hun tweede enting. De week daarvoor heeft Nikon zijn rabiés vaccinatie gekregen ter voorbereiding van zijn verhuizing naar Belgié. Aan het einde van deze week verhuist Ricoh als eerste. Nikon en Canon blijven nog een paar weken. Nikon omdat hij naar België verhuist en dat pas kan als zijn rabiës enting geldig is. Canon verhuist ook wat later omdat in de cattery waar hij gaat wonen op dit moment een jong nestje woont en we die natuurlijk niet ziek willen laten worden mocht hij iets meenemen uit onze cattery. Niet dat er besmettelijke ziektes hier heersen, maar iedere cattery heeft zijn eigen bacteriecultuur en dat kan soms bij verhuizing tot ziekte leiden. Dus we nemen even geen risico.

Fuji zoekt nog een nieuw huisje en dat verbaast me want ze is zo lief en zo leuk. Het is een parmantig dametje dat heel stoer oveal bovenop klimt en zelfs de strijd aan gaat met Forester die ruim een kilo zwaarder is dan zij. Maar anderzijds zijn ze ook de dikste maatjes en liggen ze samen te slapen. 

Met Forester gaat het steeds beter. Hij niest bijna niet meer en daar ben ik natuurlijk super blij mee. Ik heb wel besloten hem niet voor de fok in te zetten. Vier open katers vind ik toch wel erg lastig om te managen. En omat hij ook maar beperkt inzetbaar is voor mijn dames heb ik besloten om hem te laten castreren. Dat gaat over een paar maanden gebeuren. Of hij echt voorgoed blijft is nog niet helemaal zeker. Misschien dat ik op een zeker moment toch nog een ander thuisje voor hem ga zoeken als het niezen echt helemaal is verdwenen. Maar voorlopig mag ik lekker geniete n van dit heerlijke ventje en daar ben ik natuurlijk erg blij om.

Ik ga deze dagen een poging doen om nog wat laatste foto's te maken van de verhuizende kittens. En natuurlijk van Fuji, in de hoop dat ook zij snel een fijn thuis gaat vinden.

 

Afgelopen vrijdag kregen Porthos en Queen bezoek van twee lieve dames uit Almere. De dames waren het er al snel over eens: Porthos en Queen zouden bij hen gaan wonen als ik dat goed vond. Ze hadden zelfs het kittengeld al bij zich en de reismand stond klaar in de auto. Normaal gesproken geef ik geen kittens mee als mensen voor het eerst komen kijken. Maar meestal komen mensen ook kijken als de kittens nog niet oud genoeg zijn om te mogen verhuizen. Porthos en Queen waren daar al wel aan toe. En omdat Almere ook niet echt "naast de deur" is en ik de kittens zelf niet kan brengen, heb ik ermee ingestemd dat ze gelijk mee gingen. Dus snel het kittenpakket bij elkaar gezocht en de eigendomsbewijzen ingevuld. Pas nadat de dames al een paar minuten waren vertrokken zag ik dat de stambomen, paspoorten en eigendomsbewijzen nog op de bank lagen... Die ga ik dus nu maar aangetekend opsturen. 

Blue verhuist waarschijnlijk deze week naar haar nieuwe huis, cattery Froskeland in Dordrecht. Ze zal daar warm worden onthaald door Maureen en Dick, de fokkers van haar moeder Jenna. En dan is alleen Forester er nog, mijn lieve roodwitte mannetje waarvan ik zo blij ben dat hij bij mij blijft. Afgelopen week is hij flink ziek geworden, waarschijnlijk een combinatie van het niezen waar hij al last van had en de vaccinatie. Donderdag ging ik met een behoorlijk ziek mannetje naar de dierenarts. Hij kreeg een kuurtje antibiotica en al na het toedienen van één dosering knapte hij wonderbaarlijk op. De kuur wordt uiteraard afgemaakt, maar gelukkig zit zijn neusje niet meer verstopt en is het niezen weer "back to normal". 

Petra heeft afgelopen zaterdag nieuwe foto's gemaakt van de kittens van Jolie en Niels. Het gaat gelukkig goed met het vijftal, ze lijken geen last te hebben van de vaccinatie. Als alles  goed  blijft gaan mag Nikon eind volgende week naar de dierenarts voor zijn rabiës enting omdat hij in België gaat wonen. En dan wordt het aftellen. Ricoh, die Brianna gaat heten, zal als eerste verhuizen. Nikon moet nog even wachten totdat hij naar België mag reizen en ook Canon blijft hier nog een paar weken omdat er bij zijn nieuwe butlers net een nestje is geboren en die kittens nog erg kwetsbaar zijn. Fuji krijgt eind volgende week visite, het is even afwachten of dat een klik oplevert. Zo niet dan staan er voor haar nog mensen in de wacht. 

Er zijn ook al wel weer nieuwe plannen. Eigenlijk wilde ik een tijdje rust na de enerverende periode met de kittens, maar omdat Yari's suprelorin staafje uitgewerkt lijkt heb ik besloten Ella van de poezenpil te halen. Ze is nog niet krols geworden, maar zodra ze krols wordt mag Yari haar dekken. We zullen zien of het gaat lukken.

Pagina 1 van 4

© 2012 - 2017 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie