Trots op die kleine vechtertjes

Twee weken zijn de kittens van Gitta en het gaat met alle zes nog steeds goed, de omstandigheden in aanmerking genomen. Het bijflessen gaat nog steeds gestaag door, want ik heb niet de illusie dat Gitta nog genoeg melk zal gaan geven voor al haar kittens. Een paar nachten heb ik de nachtvoeding om een uur of drie overgeslagen, maar dat merkte ik gelijk in stagnerende gewichten, dus de laatste dagen er toch maar weer uit 's nachts.

Gitta doet het verder nog steeds prima, ze zorgt goed voor haar kleintjes en bewaakt ze trouw. Dat doet ze wel een stuk minder fanatiek dan haar moeder Nina. Nina is altijd een enorme stresskip als ze kittens heeft, bij Gitta is tot nu toe geen sprake van stress. Zelfs als er om haar heen ruzie wordt emaakt blijft ze rustig en bedaard. Ze komt even kijken wat er loos is en waar het kabaal vandaan komt, en gaat vervolgens terug naar haar kroost.

Ik wil proberen om de kittens eind deze week, als ze zo ongeveer drie weken zijn, te gaan spenen met een papje van kittenmelk met rijstebloem. Ik hoop dat ze dat willen pakken, zodat het groeien hopelijk wat sneller gaat.

Daarvoor moet eerst de slaapkamer nog een beetje worden verbouwd, zodat ze niet de hele boel gaan onderkliederen als ze zelf gaan eten. Als Gitta het goed vindt, wil ik de kittens nog minstens twee weken boven houden en ze pas dan naar de woonkamer verhuizen.

De kittens hebben inmiddels namen gekregen, omdat de geslachten nu echt duidelijk zijn. Het zijn Franse namen geworden, omdat Veyron, de vader van de kttens, oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Michel, Maxim, Pierre en Pascal zijn de katertjes, en Jolie en Sabine de poesjes.

Ik ben echt supertrots op de klene rakkertjes van Gitta. Ze zijn zo leuk en aanhankelijk. Ze weten het al als ik met het flejse kom, ze klimmen op mijn hand als ik die in de doos steek en ze drinken vol overgave, waarna ze langzaam in slaap sukkelen met het speentje nog in hun bekje. Ze moeten gewoon blijven groeien en het redden, dat verdienen die kleine vechtertjes gewoon !

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie