Beetje warm

De zomer in Nederland is in alle hevigheid losgebarsten, het is al dagen rond de 25 graden. De katten vinden het heerlijk om op het balkon te liggen, maar op het heetst van de dag blijft de deur dicht, want dan is het pal in de zon echt veel te warm. Maar zodra het avond wordt en het een beetje afkoelt mogen ze naar buiten.

Nina heeft haar eigen stoel, daar mag niemand anders in liggen. Björn en Gitta maken er nog steeds een sport van om in het kattennet te klimmen, dus ik kan ze niet zonder toezicht buiten laten. Maar dat is niet zo erg, ik ben allang blij dat ze nu in ieder geval naar buiten kunnen.

De katten, en dan vooral Björn en Gitta, kunnen de warmte niet erg waarderen. De twee jongsten maken zich ook veel te druk en lopen vervolgens rond met gloeiend hete oortjes. Omdat ze hun lichaam niet voldoende kunnen afkoelen (katten zweten alleen via de voetzooltjes) lopen ze soms te hijgen als een hondje. Björn heeft daarbij ook nog de pech dat hij met ruien niet veel vacht is kwijtgeraakt en dus nog een behoorlijk dikke jas aan heeft. Maar ja, een beetje rustig aan doen is geen optie, dus ik laat die twee maar hun gang gaan.

Nina is de laatste weken nogal chagrijnig naar haar dochter Gitta. Het kind kan bijna geen goed meer doen als het aan haar moeder ligt. Bij het minste geringste kan ze een snauw of een mep van Nina verwachten. Echt heel erg menens is het nou ook weer niet, Nina vliegt haar niet naar de keel. Ik hou het er dus maar op dat dit Nina's manier is om Gitta duidelijk te maken dat het gedaan is met de moederlijke zorgen en dat ze het vanaf nu zelf moet zien te rooien. Ik kan me nog herinneren dat Nina dit met Björn ook deed. En dus weet ik ook dat het weer overgaat over een tijdje. Althans, dat hoop ik, dat het nu ook zo zal gaan.

Gitta wordt al een stoer dametje. Ze is inmiddels een half jaar oud, weegt 3 kilo en is hard bezig volwassen te worden. Stiekem kijk ik al een beetje rond voor een leuke verloofde voor haar. Maar voor haar zal dat echt pas begin volgend jaar aan de orde zijn.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie