De ren is klaar !

Eindelijk, na heel lang wachten, vooral voor de katten, mogen ze nu naar buiten. Een oud-collega is zo lief geweest om er ruim een hele middag aan te besteden om het balkon af te schermen. Met behulp van kattennet en een simpele houten constructie is het balkon nu cat-proof, zelfs voor Björn.

De katten moesten tijdens het maken van de ren in de slaapkamer, om te voorkomen dat ze onverhoopt toch nog naar buiten zouden schieten. En bovendien had John zijn Labrador Sjors meegenomen. Sjors is de goedheid zelve en doet geen vlieg kwaad, maar de katten hier zijn geen hond gewend, en ik wilde geen risico lopen.

Terwijl John aan het werk was, deed Sjors zich tegoed aan kattenbrokjes, liep eens een rondje door de woonkamer en ging vervolgens rustig liggen slapen. Maar toen ik halverwege de middag de sleutel in het slot stak (ik moest werken en kon er dus niet de hele tijd bij zijn) sloeg Sjors aan en kwam blaffend naar de deur. Pas nadat ik hem ervan had overtuigd dat hij met "goed volk" te doen had mocht ik naar binnen :-)

Inmiddels zijn de katten al even buiten geweest om hun nieuwe verblijf te verkennen. Nina en Jonna, die al wel gewend waren om naar buiten te kunnen, waren niet zo onder de indruk. Björn spurtte gelijk naar de hoek van het balkon waar hij voorheen kon ontsnappen. Vol verwachting begon hij in het net omhoog te klimmen, maar tot zijn grote teleurstelling was de vluchtroute naar de buren afgesloten.

Gitta vond het allemaal nog een beetje eng, zij is nog nooit buiten geweest en moet er dus nog een beetje aan wennen.

Nu maar hopen dat ik geen problemen krijg met de buren of de Vereniging van Eigenaren, want zoals het nu is gemaakt zal vast niet mogen volgens de regeltjes. Maar ja, wat moet ik anders? Een niet afgeschermd balkon zorgt geheid voor uitbraken van met name Björn. En ik denk niet dat mijn buren het leuk gaan vinden wanneer hij hun zorgvuldig opgemaakte plantenbakken ruïneert en ze daarna als kattenbak gebruikt. En los daarvan wil ik het echt niet meemaken dat één van de katten van het balkon valt. Van vijf hoog wordt dat zeker zijn of haar dood.

Dus nu dan maar hopen dat ik geen problemen ga krijgen...duim maar voor me, en natuurlijk ook voor de viervoeters hier.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie