Genieten van het buitenleven

Inmiddels staat de ren anderhalve week, en de katten hebben al heel wat uurtjes buiten doorgebracht. Ze vinden het heerlijk om lekker op het balkon te liggen. Zo af en toe is er nog wel een klimpartij, gisteren heb ik Nina nog uit het net geplukt, ze was al een heel eind omhoog geklommen, al had ik geen idee (en zij zelf waarschijnlijk ook niet) waar ze dacht heen te gaan.

Gelukkig tot op heden ook geen klachten of problemen van medebewoners, al hou ik er nog wel een tijdje rekening mee dat dat alsnog kan gebeuren.

Het balkon is ondertussen opgefleurd met twee plastic Sit&Joy poefs, waar de katten lekker op kunnen liggen. Vooral Nina heeft dat ontdekt, die wil soms echt niet mee naar binnen. Maar omdat ik de boel nog steeds niet voor 100% vertrouw, mogen de katten alleen buiten als ik zelf in de buurt ben. Al durf ik nu wel even naar binnen te lopen als de deur open staat. Ook de plantenbakken zijn gevuld met plantjes. Op één fuchsia na, waar Gitta in belandde na een mislukte klimpartij in het kattennet, zijn ze allemaal nog heel.

Het zou me niet verbazen wanneer Gitta niet lang meer wacht met haar eerste krolsheid. Björn begint interesse voor haar te krijgen, al is hij castraat en heeft hij ook nooit gedekt. Ik hoop dat Gitta zich nog een poosje koest houdt, want voor een nestje is ze echt nog te jong en dus nog niet aan de beurt.

Gitta heeft een waanzinnig leuk nieuw speeltje ontdekt: Beesies van Albert Heijn. Gisteren kreeg ik er bij het boodschappen doen een paar mee en Gitta ontvoerde er meteen eentje waar ze vervolgens een half uur mee aan het spelen is geweest. Het leverde leuke foto's op, en een leuk filmpje.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie