Groeiend buikje

Nina is inmiddels vier weken zwanger en zo'n beetje op de helft van haar draagtijd. Haar buikje begint al aardig te bollen, als je van bovenaf op haar neerkijkt is het goed te zien dat ze zwanger is.
Haar eetlust is niet te stuiten, ze kan de hele dag wel eten. Voornamelijk natvoer, ze eet alleen af en toe wat brokjes van Royal Canin Sensible, de rest hoeft ze normaal al niet en nu ze zwanger is, is dat niet anders.
Nina wordt wat aanhankelijker, al moppert ze nog steeds vrolijk verder tegen Gitta als die te dicht in haar buurt komt. Maar Jonna is nu haar grote vriendin, die wordt regelmatig bezocht voor een kroel- en wasbeurt.
Nina's tepels zijn inmiddels zo opgezet dat ze zonder problemen te voelen zijn, over haar zwangerschap bestaat dan ook geen twijfel, of ze moet wel heel overtuigend schijnzwanger zijn.

Het plan is om Nina's kittens net als de vorige twee keren in de woonkamer geboren te laten worden. Daarna gaat het jonge gezin naar boven, ik wil mijn "rommelkamer" inrichten als tijdelijke kraamkamer, zodat Nina daar in alle rust haar kleintjes kan verzorgen, zonder dat ze gestoord wordt door de andere katten in huis. Op heftige confrontaties zoals vorig jaar zit ik natuurlijk niet te wachten.
Maar zover is het nu nog niet, voorlopig heeft Nina nog een aantal weken te gaan. Ik las dat het nu een goed moment is om te tellen hoeveel kittens de poes draagt. Ze zijn nu zo goot als een walnoot en daardoor "gemakkelijk te tellen". Nou, vast wel, maar niet door mij in ieder geval. Dus ik heb maar niet al te veel moeite gedaan, en laat me net als de vorige keren verrassen.
Ik ben al wel een beetje aan het nadenken over een leuk thema voor de namen van de kittens. Ik ben er nog niet echt uit, Kerst ligt wel heel erg voor de hand, dus dat wordt het denk ik niet. Suggesties zijn welkom :-)

Nina's dochter Gitta begint wat neigingen te krijgen tot krols worden. Gitta is nu elf maanden maar tot nu toe nog niet zichtbaar krols geweest. Dat vind ik niet erg, want met haar ga ik nog niet aan een nestje beginnen. Mijn plan is om dat uit te stellen tot herfst volgend jaar.
Dus ze mag gerust nog even wachten met echt krols gaan worden.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie