Rustige zondag

Eigenlijk heb ik vandaag niet zoveel te melden, behalve dan dat alles voorspoedig gaat met aanstaande mama Nina.
Dochter Gitta is afgelopen weekend inderdaad krols geworden, de natuur gaat nou eenmaal gewoon door. Nina kon het gejammer van Gitta niet echt goed hebben, dus ze mopperde eens te meer tegen Gitta, die er natuurlijk ook niks aan kon doen. Ik had wel met haar te doen. Björn had net als bij zijn moeder geen idee wat er van hem verwacht werd, dus aan hem had Gitta ook niets. Ik ga het even aanzien hoe het gaat met Gitta en haar krolsheden, als ze er niet al te veel last van heeft kan ze zo blijven lopen, als ze teveel afvalt of er anderszins onder lijdt, geef ik haar een korte periode de poezenpil. Ze was nu na een dag of vijf weer rustig.

Wie het gedaan heeft weet ik niet, maar één van de katten had kennelijk honger of verveelde zich, want toen ik begin van de week van mijn werk kwam trof ik het plastic hoesje met daarin de stamboom van Edgar fan de Greiden (vader van Nina's kittens) aangevreten aan. Het plastic was kapot, maar er was ook een hap uit Edgar zijn stamboom verdwenen. En die moet ik opsturen als ik straks de stambomen voor de kittens wil aanvragen.
Dus Diny maar een mail gestuurd met de vraag of ze een scan kon opsturen. Ze moest erg lachen toen ik haar vertelde waar ik die voor nodig had. Gelukkig heb ik nu een ingescande stamboom, dus mocht er nog eens zoiets gebeuren kan ik een nieuwe uitprinten. Niet dat die kans zo heel groot is, want de papieren liggen nu veilig opgeborgen inde kast.

Sinds de ren op mijn balkon noodgedwongen is verwijderd, ben ik naarstig op zoek naar een andere oplossing om het balkon veilig te maken voor de katten. Omdat het op dit moment nogal koud is, met vorst in de nacht en overdag temperaturen rond het vriespunt, is bij de katten de animo om naar buiten te gaan niet zo groot. Maar ik hoop dat ze als het straks weer voorjaar wordt wel weer gewoon lekker naar buiten kunnen. De Vereniging van Eigenaren kan (of wil?) me niet helpen met het zoeken naar een oplossing. Dat moet ik zelf maar doen. Maar ik moet wel aan hun regels voldoen, en die zijn dusdanig streng dat er zo goed als niets mogelijk is. Ik wou dat ik het geld had om een eengezinswoning te kunnen kopen, dan was ik van het hele gedoe af. Maar ja, dat zit er helaas niet in...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie