Terug naar het gewone leven...

Inmiddels zijn Nina's kittens alweer 3 weken de deur uit. Het gaat goed met ze, en ze zijn al helemaal gewend in hun nieuwe huis. Gelukkig maar, want dat was immers het doel toen ze geboren werden: dat ze lieve, gezonde en sociale Noren zouden worden.
Gitta weet zich tussen de drie volwassen katten heel goed te handhaven. Ze laat zich de kaas niet van het brood eten en ze staat haar mannetje bij het stoeien met haar moeder en grote broer.
De verstandhouding met Jonna is nog niet geweldig, die moet nog steeds erg aan haar wennen lijkt 't wel.

Nina is de afgelopen week weer krols geworden. Gelukkig duurde het niet zo lang en net als met eerdere krolsheden had ze er niet erg veel last van. Ik hoop dat het qua krolsheden een beetje rustig blijft, vooral voor Nina zelf. Want dan hoef ik haar niet op de poezenpil te zetten.

De woonkamer is ondertussen ook weer op orde. De kittenkooi is naar de berging verhuisd en de krabpalen staan weer op hun plaats voor het raam. Dat vinden de katten wel prettig, ze doen niets liever dan naar buiten kijken. Er wordt soms bijna gevochten om de hoogste ligplekken.

Samen met kattenvriendin Francien ben ik wat nieuwe soorten droogvoer aan het uitproberen. We weten inmiddels dat onze katten sommige merken echt niet lekker vinden, zoals b.v. Acana. Wat ze wel lekker vinden (Josera bijvoorbeeld) gaat in de categorie "blijvertjes". Omdat er nu vier katten zijn, en Nina sommige brokjes toch heus wel lust, koop ik inmiddels grootverpakkingen droogvoer. Dat is soms behoorlijk zwoegen om dat op de fiets mee te sjouwen, maar tot nu toe steeds gelukt.

Vorig weekend was ik in Maastricht, en waren de katten voor het eerst met zijn vieren alleen thuis. Zoals ik wel verwacht had, is alles goed gegaan. Eind mei ga ik nog een keer een weekend weg, kunnen ze nog een keer proefdraaien voor de zomervakantie, want die is elf dagen.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie