Wisselende stemmingen

De vakantie zit er weer op, althans, voor mij wel. Het weer is al een hele tijd erg wisselvallig. Soms ineens een paar mooie dagen, en dan ineens regent het weer en lijkt het wel herfst.

Nina is nog steeds narrig naar Gitta toe. Ook Björn kan met enige regelmaat een veeg uit de pan krijgen. Veel indruk maakt het niet op de twee jongsten, ze lopen hooguit met een wat groter boogje om Nina heen. En met enige regelmaat dagen ze haar uit, waar ze vervolgens grif intuint en zich lekker laat kennen. Maar Björn blijft zijn onverstoorbare zelf, incasseert af en toe een mep van zijn moeder en gaat over tot de orde van de dag. Gitta lijkt evenmin onder de indruk van de grillen van haar moeder, ze is nog net zo lief en speels als voorheen. Björn en Gitta zijn onafscheidelijk, al is Gitta soms wel eens wat al te enthousiast. Dan wordt ze door Björn met zachte maar besliste poot terecht gewezen.

Minder goed nieuws is dat de ren op het balkon naar alle waarschijnlijkheid weer weg moet. Vorige week kreeg ik bezoek van een bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren, en de kans is groot dat ik de ren weer moet (laten) afbreken, omdat nu de vluchtweg via de balkons wordt geblokkeerd door het net. Ik vind het heel jammer, want de katten waren zo blij met de mogelijkheid naar buiten te kunnen. Maar eerlijk is eerlijk: ik had met deze mogelijkheid al rekening gehouden, dus een verrassing was het niet echt. Maar dat neemt niet weg dat ik stiekem had gehoopt dat het wel los zou lopen, en dit is dus een behoorlijke tegenvaller. Nu dan maar hopen dat mij wel een andere mogelijkheid wordt geboden om het balkon veilig af te schermen.

Gitta groeit ondertussen gestaag door. Ze krijgt een megalange staart en een mooie vacht. Ze is intussen echt "kitten-af" al blijft ze dat volgens de regels tot haar eerste verjaardag in september. Gitta doet niet onder voor de andere drie volwassenen, onlangs sprong ze voor het eerst vanaf de krabpaal op de vitrinekast, een behoorlijke afstand. Met een trots snoetje zat ze me vanaf haar hoge uitkijkpost aan te kijken.

Ook met de andere drie katten gaat het goed, gelukkig geen ziekte of andere narigheid de afgelopen periode.

Binnenkort moet ik echt serieus op zoek naar geschikte katers voor een mogelijk nestje volgend jaar voor Gitta en/of Nina. Helaas zijn de open katers niet heel dik gezaaid, en natuurlijk wordt er ook goed gekeken naar hun gezondheid, uiterlijk en afkomst.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie