Steeds meer ontdekken

Nina's kittens zijn nu anderhalve week "los" en ze leren in een razend tempo nieuwe dingen. Inmiddels weten ze hoe ze in de vensterbank moeten komen, klimmen ze zonder problemen op de bank en hebben ze de trap naar boven uitgeprobeerd. Dat laatste is niet zonder vallen en opstaan gegaan, een paar van de kittens waren ineens wel erg snel beneden. Maar bezeerd hebben ze zich gelukkig niet, en het heeft ze er niet van weerhouden om het gewoon nog een keer te proberen. 

Jonna vindt het niet zo leuk dat de kittens nu echt overal komen. Ze vindt de kleintjes nog steeds niet leuk. Heel af en toe wordt er eentje besnuffeld, maar meestal deinst ze ervoor terug of blaast ze naar een kitten wat te dichtbij komt. Nina op haar beurt vindt dat dan weer niet leuk, dus die moppert dan weer tegen Jonna. Jonna zal het nog even moeten volhouden, de kittens zijn morgen 7 weken oud en wonen hier dus nog minimaal zes weken. 

De kittens groeien allemaal nog steeds als kool. Olav, de zwaarste gaat al rap richting de kilo. Ze eten allemaal harde brokjes, iets waar hun moeder een voorbeeld aan zou moeten nemen. Hoewel...heel soms, als ze denkt dat niemand het ziet, dan pikt Nina een paar kittenbrokjes. 

De katten mogen op dit moment niet naar buiten. Er wordt geschilderd (wie verzint nou zoiets: buiten schilderen midden in de winter, de Vereniging van Eigenaren wilde zeker bezuinigen...grrr) en dus heb ik het kattennet weg moeten halen. Afgelopen vrijdag was Björn me bijna te snel af, ik kon hem nog net grijpen voordat hij weer een wandeling over het balkonhek kon gaan maken. Voor de kittens is het niet erg, die komen uiteraard niet buiten. De groten moeten even geduld hebben tot de boel hier weer fatsoenlijk afgeschermd kan worden. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie