Stoere beertjes

Stoere beertjes, dat zijn het met recht, Nina's kittens. Ze staan inmiddels stevig op hun pootjes, en rennen en stuiteren als wilde tornado's door de kittenkooi en de ruimte achter de hekjes. Vooral Marit is haantje (hennetje eigenlijk) de voorste, die klimt ook al tegen de hekjes omhoog, maar er overheen lukt nog niet. 

De kittens hebben de afgelopen week kennis gemaakt met vast voedsel. Het begint een beetje te wennen, die pap van rijstebloem met Gourmet mousse, aangelengd met water. Probleem is alleen dat mama Nina dat ook wel lekker vindt, dus die moet een beetje op afstand worden gehouden om te voorkomen dat ze het eten van haar kinderen wegkaapt. 

Er staat ook een schaaltje kittenbrokjes, en ook daar hebben de kittens al van geproefd. 

Vooral Olav vindt ze lekker. Maar Björn lust ze ook, en dus is het schaaltje regelmatig leeg... 

Nina wordt wat nerveus van haar steeds verder ontwikkelend kroost. Ze kan ze soms allemaal niet meer onder controle houden, en dat heeft gezorgd voor toch weer wat mot met Björn en Jonna. Jonna heeft daarom een paar dagen apart gezeten, maar Björn interesseren de uitvallen van zijn moeder niet meer. Hij laat zich weliswaar wegjagen, maar is een paar minuten later alweer terug in de kamer, om hoog vanaf zijn "zetel" op de krabpaal zijn kleine broers en zussen gade te slaan. 

Jonna is wat meer op haar hoede, die komt niet in de buurt van de kittens, maar ook zij laat zich niet meer langdurig wegjagen door Nina. 

De kittens beginnen inmiddels ook mij te herkennen. Ik word enthousiast begroet, en vooral Marit vindt kopjes geven en snuffelen aan mijn gezicht heel interessant. Verder is op schoot klimmen als ik bij de kittens zit ook heel erg leuk, soms met z'n drieën tegelijk. 

Nog een week denk ik, dan zal mama Nina er toch aan moeten geloven dat haar kleintjes hun territorium gaan uitbreiden... 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie