Gelukkig Nieuwjaar!

Namens alle katten hier wens ik iedereen een goed, gelukkig en vooral gezond 2010. Nina heeft Oudejaarsavond goed doorstaan, ondanks het hevig knallende vuurwerk rond middernacht. Ze lag rustig te spinnen bij haar kittens, haar pootjes beschermend om ze heen gekruld. 

De kleintjes groeien nu allemaal goed, de afgelopen week heb ik ze niet meer bijgevoerd. Ook met Nina gaat het prima, gelukkig vertoont ze nog geen spoor van ziekte zoals de vorige keer. Het lijkt wat dat bettreft nu echt allemaal goed te gaan. 

De verstandhouding met Björn lijkt zich iets te verbeteren. Ze hebben elkaar de afgelopen dagen een paar keer onder toezicht van mij gezien en dat ging redelijk. Ze bij elkaar laten vind ik nog geen goed idee, maar Nina is niet meer zo heel agressief tegen Björn. Daarvoor moet hij wel uit de buurt van haar kittens blijven, maar dat is natuurlijk logisch. Nina beschermt haar kroost als een leeuwin, en dat is alleen maar toe te juichen. Het zou zorgelijker zijn als ze dat niet deed. 

In de loop van volgende week wil ik proberen om Nina naar beneden te verhuizen, dan heeft ze wat meer ruimte. Ik zet dan een kittenkooi neer, zodat Nina en haar kittens afgeschermd zitten. Ook al zullen er de eerste tijd geen andere katten bij haar in de buurt komen, want die mogen dan tijdelijk niet in de woonkamer. En dan maar hopen dat het over een poosje weer goed gaat met de hele kattenfamilie. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie