Met z'n allen in een mandje

Vanmiddag bezochten de kittens voor de tweede keer de dierenarts. Met z'n allen in de reismand (die ik nog steeds te leen heb van Eleine, je krijgt 'm terug hoor, ik kom 'm brengen als er straks bij jou weer kittens zijn :-) )
De dierenarts heeft alle kittens nagekeken en gewogen. Vervolgens kregen ze eerst de enting en toen hun chip. Vooral dat laatste vonden ze niet leuk. Bij Frida vloeide er zelfs een druppeltje bloed, de arme meid.

Nina werd ook ingeënt. De dierenarts vond dat ze er weer goed uit zag. De kale plek op haar flank was mijn schuld, ik wilde daar een klit in haar vacht weg knippen en deed dat iets te enthousiast. Dat heb ik gelijk maar gezegd, voordat de dierenarts misschien nog zou gaan denken dat ze zichzelf de haren uittrekt of zoiets. De da voelde wel een bobbeltje, waarschijnlijk vanwege de antibiotica injecties die ze heeft gekregen. Ik moet dat in de gaten houden, met een maand zou het weg moeten zijn, anders terug naar de dierenarts, maar ik ga er maar vanuit dat het inderdaad niets ernstigs is.
De rekening van de dierenarts viel ook nog mee, want de chips waren "in de aanbieding" vanwege de actie "chip je dier". Kijk, dat was nou weer mooi meegenomen :-). in de consternatie vergat ik wel de entboekjes mee te nemen. Die liggen nu bij mijn zus, ze brengt ze van de week mee als ze bij me langs komt. Ook voor haar wordt het afscheid nemen van twee van de kittens, tot nu toe heeft ze ze elke week gezien, soms nog wel vaker. Maar goed, Agnetha gaat bij haar wonen, dus ze heeft ook iets om naar uit te kijken. We zijn benieuwd hoe Asja de Heilige Birmaan en Pien de kip gaan reageren op hun nieuwe huisgenootje. Mijn zwager vreest overigens dat er na de komst van Agnetha voor hem geen plaats meer is op de bank, die hij nu al moet delen met zijn vrouw, Asja en Pien. Als Agnetha daar ook nog bij moet wordt het dringen. Arme Arie :-)

Het gaat er nog wel om spannen of de stambomen van de kittens er op tijd zullen zijn. Ik was nogal laat met aanvragen, dus als het niet zo is dan is het mijn eigen schuld. Nou ja, zo'n ramp is het niet, ze komen hoe dan ook wel bij de eigenaren van de kittens terecht. De kittens liggen nu alle vier in diepe rust bij te komen van de enting. Hopelijk gaat het net zo goed als de eerste keer en worden ze niet ziek.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie