Op ontdekkingsreis

Vanwege problemen met mijn webhost is de site een week offline geweest. Dat was balen, maar goed, ik ga jullie vanaf nu weer bijpraten over Nina en haar kids.

De kittens zijn inmiddels 8 weken oud en ze zijn helemaal gewend aan hun nieuwe leven als "vrije kittens". Ze rennen onbekommerd door het hele huis heen, stuiteren de trap op en af alsof ze nooit anders hebben gedaan en racen achter elkaar aan door de kamer, daarbij verbaasd gadegeslagen door Jonna. Alles wat beweegt daar rennen ze achteraan, en alles wat nieuw is wordt geïnteresseerd besnuffeld.
De kattenbakken verschonen kan alleen als de kittens slapen, want ze mogen niet naar buiten. Het hek op mijn balkon biedt namelijk een prima gelegenheid voor een onbesuisd kitten om tussen de tralies door naar beneden te vallen, ik moet er niet aan denken.

Nina zorgt nog steeds heel goed voor haar kittens. Enkele keren per dag worden ze bij mama geroepen om te worden gewassen en als ze zin hebben nog wat bij haar te drinken. Nina maakt er ook een gewoonte van om als ze zelf eten krijgt, dit met haar kittens te willen delen. Ze neemt een hap eten mee de kamer in, en die deponeert ze dan ergens op de grond, waarna ze haar kinderen roept. Als ze overigens niet snel genoeg komen opdraven eet ze het alsnog zelf op, het is graag of niet :-).

Agnetha is nog steeds met veel dingen de eerste. Al is ze de kleinste, ze durft alles. De stofzuiger vindt ze niet meer eng, zelfs de boormachine kon haar niet verjagen. Ze gaat tegenwoordig meestal op één van de grote kattenbakken, lekker stoer. En, en dat was minder, ze is als eerste van de krabpaal gevallen. Gelukkig kwam ze op haar pootjes terecht en was mama in de buurt om haar te troosten. Natvoer voor kittens vindt ze maar niks, ze eet liever wat haar moeder ook krijgt.

Wat de kittens ook een waar feest vinden is de slaapkamer. 's Nachts doe ik de deur dicht, omdat ik anders helemaal niet slaap, maar 's morgens een half uurtje voordat ik er zelf uit moet, mogen ze naar binnen. De slaapkamer biedt een scala aan extra speelmogelijkheden. Over het bed rennen, het liefst over mij heen, want die hobbels in het dekbed zijn leuke hindernissen. Verder zijn er de gordijnen, waar je achterlangs kunt rennen en dan met je pootjes meppen naar je broer of zus die aan de andere kant van het gordijn zit.

Wat eten betreft zijn ze erg sociaal voor me: Ze hebben het liefst de kuipjes van de Aldi van 17 cent per stuk. De zakjes speciaal kittenvoer van diverse A-merken laten ze links liggen, die mag Nina hebben. Droge brokjes eten ze nog niet zo, hooguit als ik er wat van door het natvoer doe. Maar ja, wat wil je, met een mama die ook geen droge brokjes eet...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie