Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag viel dit jaar wat vroeger dan normaal: de kittens vonden het welletjes en zijn uit hun "kooi" ontsnapt.
Afgelopen donderdag was mijn laatste werkdag, ik heb nu een week vrij. Die dag zijn de kittens nog keurig in hun kittenverblijf achter de hekjes gebleven. De volgende morgen zaten ze daar ook nog toen ik om zeven uur Nina en Jonna hun eten gaf.

Toen ik een uurtje later opstond, waren ze alle vier over de hekjes geklommen. Wie het vorbeeld heeft gegeven heb ik dus jammer genoeg niet gezien. Toen heb ik de hekjes maar meteen weggehaald en zodoende kregen de ABBA'tjes de hele benedenverdieping tot hun beschikking. Dat vonden ze prachtig. Sprinten door de woonkamer, achter de bank verstoppen en in alle hoekjes snuffelen, ze vonden het geweldig. Mama Nina vond het in eerste instantie niet zo leuk, ze was overbezorgd. Jonna heeft er ook gemengde gevoelens bij, zij vindt het maar niks dat ze nu overal kittens tegen kan komen. Ze verschanst zich het liefst op de leuning van haar favoriete stoel, maar het zal niet lang duren voordat ze ook daar niet meer veilig is vrees ik.
Als Nina haar kroost weer even om zich heen wil dan roept ze ze bij zich om lekker te komen drinken, en dat doen ze dan ook graag. In de loop van vrijdagmiddag hebben ze ook de trap ontdekt en daar rollebollen ze nu zo af en toe ook wel vanaf, maar er ligt tapijt op, dus verder dan twee treden heb ik er nog niet eentje zien buitelen. Het is zo leuk om te zien hoe ze elkaar door het huis achterna zitten en over elkaar heen buitelen.

Hun kittenkooi hebben ze meteen voorgoed vaarwel gezegd, ze hebben een nieuwe slaapplek gevonden, met z'n vieren in een mandje naast de bank. Agnetha is vaak de eerste die iets nieuws kan. Ook al is ze de kleinste, alleen zij klom woensdag al bovenop de kittenkooi, en ze kon al na een dag buiten de kooi zonder hulp op de bank klimmen. Dat heb ik de anderen tot nu toe nog niet zien doen, zelfs Frida niet, die toch een dikke twee ons zwaarder is en dus ook een flink stuk groter.

Ik heb besloten dat Björn bij mij zal blijven wonen. Dat betekent dus hoogstwaarschijnlijk geen kittens meer, hoewel ik de deur wat Nina betreft nog niet helemaal heb dicht gedaan. Ik ga het er eerst nog eens een keer goed met de dierenarts over hebben, als hij ook vindt dat het beter is om Nina geen kitens meer te laten krijgen dan gebeurt dat uiteraard ook niet meer en wordt ze gesteriliseerd. Want hoe leuk ik het ook vind nu alles goed gaat, ik weet ook nog heel goed hoe de tweede week na de bevalling is verlopen.

Voor Frida en Benny moet ik nog op zoek naar een nieuw thuis. Ik stel dat steeds maar uit, omdat ik er eigenlijk niet aan wil. Maar ja, ze allemaal houden kan echt niet. Dus komende week zal ik daar toch werk van moeten gaan maken.

Het eten en groeien gaat prima. De kittens eten allemaal netjes uit hun bakjes, Frida zat gisteren zelfs heel stoer van de droge brokjes van Jonna en Nina te eten en het smaakte haar blijkbaar prima. De droge kittenbrokjes vallen ook erg in de smaak.... maar dan voornamelijk bij Jonna en Nina. Tja...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie