Steeds leuker :-)

De kittens worden steeds leuker. Ze zijn nu 5 weken oud en beginnen zo onderhand hun eigen karaktertjes te krijgen. Agnetha is het rustige, bedaarde meisje. Frida gaat vaak onverstoorbaar haar eigen gangetje, Benny is nog steeds de druktemaker (maar zo ontwapenend lief!) en Björn ontpopt zich tot een enorme knuffel, die al spint als je hem oppakt.
Wat ik heel erg leuk vind is dat Agnetha bij mijn oudste zus gaat wonen. Haar zal ik dus in ieder geval zien opgroeien.

De kittens groeien als kool, nu ze eenmaal zelfstandig vast voedsel eten. Afgelopen vrijdag, bij de 5-weken weegsessie waren ze alle vier 150 gram of meer gegroeid ten opzichte van de vorige week. Ze eten nu natvoer zonder rijstebloempap en dat gaat heel goed. Droge brokjes heb ik tot nu toe alleen Frida zien eten. Ze moeten wel dooreten, want anders komt mama Nina even "helpen" met het leegmaken van de bordjes. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus moet Nina goed in de gaten worden gehouden als de kittens eten. Zij krijgt genoeg van haar eigen voer, dus ze mag niet van het eten van haar kinderen snoepen. Ter compensatie voor het feit dat ze probeert van hun eten te snoepen mogen de kittens overigens ook nog wel bij hun moeder drinken. Ze gaan ook alle vier keurig op hun kattenbakjes. Het enige nadeel is dat mijn hele woonkamer af en toe bezaaid ligt met kattenbakkorrels. De stofzuiger maakt overuren :-)

De kittens spelen ondertussen ook wat af met elkaar en met de speeltjes die in hun kittenverblijf liggen. Elkaar achterna zitten is nog steeds een favoriete bezigheid. Als ze het te gek maken begint mama Nina ze bezorgd toe te spreken. Jonna begint de kittens zo langzamerhand ook een beetje leuk te vinden. Af en toe doet ze een poging tot spelen, maar meestal maakt ze zich snel weer uit de voeten. Vanaf een afstandje toekijken vindt ze nog steeds leuker. Ik denk nog hooguit een week, dan kunnen de hekjes weg, want dan klimmen de kittens er overheen. Dan zal er een nieuwe wereld voor hen opengaan. Zij kijken daar vol verwachting naar uit, mij gaat het allemaal veel te snel...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie