Nieuw fenomeen: DE KATTENBAK

Sinds een paar dagen probeer ik de kittens te laten wennen aan vast voedsel. Björn had dat als eerste door, hij eet sinds vrijdag zacht kittenvoer met rijstebloempap. De andere drie hadden daar nog niet zo'n zin in, de melk van mama beviel ze nog prima. Gisteren had Björn ook de primeur van "de eerste keer op de kattenbak". Hij vond het wel een beetje eng, maar mama was in de buurt en stelde hem gerust met zachte prrgeluidjes.

Vanmorgen hebben ook de andere drie voor het eerst vast voedsel gegeten. Agnetha en Benny, onafscheidelijk als altijd, besloten gezamenlijk dat nu het moment daar was om van het bordje te gaan eten en vervolgens maakten ze het samen bijna schoon leeg. Mama kwam even helpen met de laatste restjes. Ook Frida heeft vanmorgen voor het eerst gegeten. Omdat het nu waarschijnlijk wat drukker gaat worden op de kattenbak, staan er inmiddels 2.

De kittens vinden ze voornamelijk leuk om in en uit te klimmen en door het grit te rollen. Maar ze snappen ook heel goed waar de bakjes voor zijn en dat vind ik toch wel heel knap.

Verder gaat alles voorspoedig met de kleintjes. Benny is de meest roekeloze van de vier, hij heeft blijkbaar een keer een corrigerende tik of beet gehad van zijn moeder, want hij ziet er wat gehavend uit met een korstje op zijn oor en op zijn voorpoot. Misschien toch in het vervolg wat beter luisteren naar mama of je broer of zus wat minder plagen. De kittens hebben sinds deze week ook meer speelruimte, de ruimte om de kittenkooi is afgezet met hekjes zodat ze wat rond kunnen scharrelen. Van die mogelijkheid wordt dankbaar gebruik gemaakt. Vanwege de ruimte voor de kittens moet ik me wat behelpen in de woonkamer qua ruimte, maar ik heb het er graag voor over!

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie