De wereld is groter dan de kittenkooi

De kittens zijn vandaag 3 weken oud en ze beginnen steeds meer op kleine katjes te lijken in plaats van de wollige bolletjes pluis van het begin. Ze groeien goed, ze drinken alle vier weer volledig bij mama Nina, die gelukkig helemaal is hersteld.

De kittens kunnen nu ook zelf uit de kittenkooi klimmen, op de momenten dat dat niet gewenst is, is de opening zodanig gebarricadeerd dat alleen Nina erin en eruit kan. Soms mogen de kittens even uit de kooi, om wat rond te scharrelen. Nina houdt ze dan nauwlettend in de gaten en houdt met voortdurend gemiauw en geprrr contact met haar kroost.

Nina's eetlust is gelukkig ook weer helemaal terug. Dat moet ook wel, want zo heeft ze genoeg melk voor haar kittens. Agnetha en Benny zijn echte vriendjes, waar de één is, gaat de ander. Frida en vooral Björn zijn wat minder ondernemend, die vinden het wel prima. Als ze uit de kooi kunnen dan doen ze dat, maar ze protesteren niet als de deur weer dicht gaat.

Agnetha en Benny willen nog wel eens luid mopperend tegen het gaas van de kooi staan om te laten weten dat ze nog lang niet klaar waren met de wereld buiten de kooi te ontdekken. Jonna begint de kittens nu ook wat interessanter te vinden. De eerste weken moest ze er niets van hebben, nu zit ze vaak voor de kooi om naar ze te kijken en als er eentje los rondloopt dan gaat ze er op af om dat mini katje eens goed te besnuffelen. In de kooi komt ze nooit, dat is duidelijk het domein van Nina.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie